Publicitat
Política · 1 de Febrer de 2023. 08:54h.

Illa salva Aragonès in extremis

El PSC pacta els Pressupostos i evita eleccions anticipades

Illa salva Aragonès in extremis

El Govern i el PSC han tancat un acord sobre els pressupostos de la Generalitat, segons han anunciat en cun comunicat ambdues formacions. Ara, el govern podria convocar un consell executiu extraordinari per aprovar el projecte i enviar-lo al Parlament per començar-ne la tramitació.

Un cop els comptes passen a la cambra, la mesa i la Junta de Portaveus s'han de reunir per admetre a tràmit el projecte, i aprovar-ne el calendari de tramitació.

La setmana passada, ERC va cedir i va acceptar el projecte de la B-40, una de les condicions dels socialistes i que generaven un fort rebuig en els republicans.

Dijous de la setmana passada, després d'anunciar el suport a la B-40, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va proclamar que ja no hi havia "cap excusa" per no arribar a un acord sobre els pressupostos.

El PSC, però, remarcava que l'acord encara era "lluny" i assenyalava com a qüestions en què les dues parts mantenien les diferències l'ampliació de l'aeroport, el desplegament de la llei de barris, una partida per a la llei de la ciència i inversions en sanitat.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#17 andrea, Barcelona, 06/02/2023 - 18:26

no serà, potser, que Illa salva a tots els catalans de les despeses d'unes noves eleccions? I a Aragonés no li queda altre remei si no vol veure's fora de la Generalitat?

#16 Barcelonés, los secesionistas odiáis BCN, 02/02/2023 - 10:49

sociaqué?

#15 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 01/02/2023 - 23:57

El PSC en su indigna línea. Si la actual Cataluña no fuera una combinación de parvulario y manicomio, los no-laciportantes autopercibidos como de izquierdas (sea lo que sea eso hoy: la definición no está clara ni en forma ni en fondo) se quedarían en casa el día de los comicios o se plantearían votar al PP con narices, orejas y ojos tapados.

#14 Telamarinera , Bnc, 01/02/2023 - 20:34

Hace lo que procede; pero a mi me hubiera gustado mayor interés en partidas vinculadas al
Bilingüismo, y menos a los caprichos estelados de las embajadas.
Comprendo, no comparto.

#13 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 01/02/2023 - 17:56

Illa salva a Aragonès porque sabe que Aragonès puede salvar a Illa. La Historia enseña que PSC y ERC viven mejor juntos que separados.
¡Cuando uno se hunda, se hundirá el otro!