Política · 26 de Juny de 2020. 11:25h.

Illa surt reforçat

El ministre evita 'disparar' contra l'oposició

Illa surt reforçat

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha defensat aquest dijous al Congrés les mesures contingudes en el decret de nova normalitat, que ha aconseguit el suport de el Partit Popular i també de Ciutadà. Només VOX, ERC, JuntsxCat i EH Bildu s'han posicionat en contra de la convalidació de l'decret després de la pandèmia, que ha deixat entre 21.000 i 45.000 víctimes. El ministre ha estat rebut amb l'aplaudiment a peu de la bancada socialista.

Illa, que no ha deixat de rebre crítiques per la gestió de la crisi del coronavirus, va agrair durant la Comissió de Sanitat al Congrés a tots els grups parlamentaris les seves aportacions durant totes les intervencions que han fet durant tota la pandèmia. "Jo he après de vostès. He après de vostès en aquestes sessions. I volia dedicar un comentari a cada un de vostès, no sé si és habitual o no. Espero no crear-vos cap problema", va assenyalar.

El ministre es va dirigir en primer lloc al diputat de Vox, Juan Luis Steegmann, dient que "el metge que porta dins m'ha ensenyat coses i s'ho vull agrair". Després es va referir a Cuca Gamarra, diputada d'el PP, dient que "l'alcaldessa que vostè porta dins, amb la qual em reconec perquè vinc del món municipal, ha impregnat moltes de les seves intervencions i també l'hi vull agrair".

Va continuar agraint a la diputada Mirin Josune Gorospe, de PNB, "vull agrair el to constantment constructiu que ha tingut i la sensatesa que li vull reconèixer". Al diputat de Ciutadans, Guillermo Díaz, li va dir "que l'ha vist en una permanent actitud de voler ajudar. Ho vull destacar".

A Concep Cañadell, del grup Plural, li va agrair l'"actitud molt municipalista, molt d'alcaldessa, molt de pensar en el següent pas". També va tenir bones paraules per als representants d'ERC, Gabriel Rufián, Pilar Valluguera i Ciuró Eritja: "Sempre en les seves intervencions hi ha hagut alguna proposta. Hi ha hagut moments de crítica incisiva, però sempre alguna proposta".

Finalment, va destacar la "vehemència" de l'diputat de Unides Podem, Rafael Mayoral, i ha afegit que "és una prova que en la política també hi ha passió". "La vehemència és la prova de la sinceritat i en política un puntet de passió està bé". A la seva companya de partit, Ana Prieto, li va agrair "la calor dels teus, m'he sentit molt recolzat".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 M Pilar, Barcelona, 26/06/2020 - 22:00

Es un ejemplo para la inmensa un gran número de representantes políticos, tanto en el Congreso como en el SEnado. Aunqeu, por lo que veo, algún comentarista habitual no se estará de salir por los Cerros de Úbeda!!!