Publicitat
Política · 27 de Setembre de 2022. 15:44h.

Illa torna a estendre la mà

Ofereix "consensos amplis" a Aragonès

Illa torna a estendre la mà

Salvador Illa, entrant a l'hemicicle. Foto: Parlament (Sergio Ramos Ladevesa)

El president del grup parlamentari del PSC i cap de l'oposició, Salvador Illa, ha anunciat en el debat de política general que el seu donarà "suport" al pla de xoc del Govern i li ha allargat la mà al president de la Generalitat, Pere Aragonès, per arribar a "trobar consensos amplis" en diferents àmbits.

Illa ha qualificat d'"insuficient" l'escut social de 300 milions d'euros que el president ha posat sobre la taula per fer front a la inflació, però ha anunciat el suport del seu partit a les mesures que se'n deriven tot i que ha anunciat que en els pròxims dies li farà arribar una proposta per "millorar-lo".

El líder del PSC ha recordat en el seu oferiment "sincer per trobar consensos amplis" i ha remarcat que "l'acord per la llengua a l'educació mostra la meva sinceritat". "És el món al revés: l'oposició demana acords i el Govern els rebutja", ha lamentat.

Salvador Illa ha insistit que "per construir, per buscar consensos, per trobar acords, per avançar, per unir els catalans; em té a la seva disposició" i ha proposat quatre acords per aquest curs polític: un pacte social, infraestructures, treballar en tres lleis (l'electoral, forestal i del sistema de policia de Catalunya) i un pacte de Pressupostos.

Sobre la proposta de referèndum, Illa ha deixat clar que "no hi estic d'acord" perquè "crec que no resol res" i l'ha qualificat de "déjà-vu". "Estic a favor d'acords, no de ruptures", ha reblat després que el Govern espanyol hagi rebutjat l'"acord de claredat" plantejat per Aragonès.

Finalment, el cap de l'oposició ha assenyalat que el Govern "és un embolic" i ha afirmat que "la majoria d'investidura sembla que està trencada". "El seu Govern és una joguina trencada", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#9 Kropotkin, Bic, 28/09/2022 - 18:09

Ante un gesto así, yo me agarraría la cartera... Al fin y al cabo es un sociolisto... Jua, jua, jua,...

#8 Espejo del alma, Chez Fangue, 28/09/2022 - 10:09

Heu vist algú més patètic que l'Illa?

#7 Pan con tomate y jamón ibérico, II*II Seguim fent el ridícul.., 27/09/2022 - 21:46

Lo del PSC es lamentable... ofrecerse como palanganero y que encima no le hagan caso...

#6 Marcial Heredia, en tierra de cuñaos, 27/09/2022 - 18:59

No negaremos la exquisita educación de este galán tasnochado setentero extendiendo la mano a los señores y besandosela a las señoras. En esto es un diez. Si supiera hacer algo mas ...

#5 Bar Kokó, Bar Kokó otra ves, 27/09/2022 - 18:38

Illa y su pandemia.
Aragones con su rafarendum.
Borras y sus contratos "partios" (como las olivas)
Turull i les seves pasejades.
Colau y sus negritos.
Argimón y su cigarrito.
Llach y su crema groga de cultura catalana.
Batlle y sus apuñalaos. No pasa nada.
Rahola y su kipá.

Al comprar un pollo al l'ast le regalamos una figurita del prus