Publicitat
Política · 29 de Setembre de 2021. 09:47h.

Illa veu la independència "impossible"

"Tenim un país dividit, és fàcil constatar-ho"

Illa veu la independència "impossible"

Illa, durant la seva intervenció (Foto: Parlament)

El cap de l'oposició i president del grup parlamentari del PSC, Salvador Illa, ha retret al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que exclogui "mitja Catalunya" i durant el debat de política general l'ha advertit que "culminar la independència és un objectiu impossible".

Illa ha lamentat que Aragonès vulgui "culminar la independència" i plantegi "l'autodeterminació i l'amnistia". "És un objectiu irreal i impossible d'assumir. El més important i més preocupant és que exclou la meitat dels catalans. Vostè es torna a erigir en el president de mitja Catalunya", ha remarcat.

El líder dels socialistes catalans ha assenyalat que "tenim un país dividit, és fàcil constatar-ho" perquè, segons ell, "estem assumint un fracàs col·lectiu que va succeir el 2017". En aquest sentit, li ha dit a Aragonès que "és en part culpable" d'aquesta situació. "Què oferia vostè ahir? Reincidir", ha reblat.

Salvador Illa, d'altra banda, s'ha adreçat directament a JxCat i li ha demanat que s'impliqui en la taula de diàleg: "Senyor Batet, aquí s'ha de moure vostè. No veu que no és possible que no enraonem?", ha dit al president del grup independentista. La seva crida l'ha fet extensiva a tots els grups, inclòs Cs i el PP, i ha reclamat a Aragonès que convoqui la taula de diàleg de partits catalans.

Illa s'ha ofert com a "alternativa" al president Aragonès i ha qualificat la intervenció del cap del Govern d'ahir de "fluixa" i de "baix to" -i malgrat referir-se al republicà com una "bona persona" que "s'hi esforça"-, ha afirmat que "les seves propostes són insuficients". "I demanen a crits i amb urgència una alternativa", ha reblat.

Finalment, ha assenyalat que "és difícil prendre's seriosament el seu pla de Govern" i ha afegit que "no està a l'altura" del que Catalunya necessita. "Senyor Aragonès, no sé si el seu Govern és un experiment interessant, el que sé és que el futur de Catalunya serà diferent", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#22 Núria, Barcelona, 30/09/2021 - 14:16

Empezamos mal....Catalunya no es un país, pero si una CCAA dividida y mal gobernada, solo importa una parte

#21 BEJOTA, bcn, 30/09/2021 - 11:44

El voto de Lérida vale casi 3 veces que en Santa Coloma de Gramanet. TENÉIS UN 26% DEL CENSO (UNA PERSONA UN VOTO)EN LAS "PLEBISCITARIAS" DEL 14-F. Otto Von Bismarck : "España es el pais más fuerte del mundo: los españoles llevan siglos intentado destruirlo y no lo han conseguido".

#20 Victor, Barna, 30/09/2021 - 09:34

Ni fu ni fa, el PSC siempre es una declaración de intenciones para luego na de na, como un chicle sin azucar y sin sabor.

#19 La Carbo Cated, El Prat de Llobregat, 29/09/2021 - 20:58

un tiempo, se puede engañar a unos pocos todo el tiempo.
Per a todos engañar todo el tiempo, nones.
Ya lo decia Montilla que los derroteros de la política crearía cada día más desafectos.

#18 La Carbo Cated, El Prat de Llobregat, 29/09/2021 - 20:57

Además NO, repito, NO, reitero NO, hay suficientes carreteras.
¿Para qué? Desde poder cortarlas hasta pasar a ejercer teniendo el cielo por techo.
La economía, ya de per sé maltrecha, con la independencia, hundimiento total, no una, no dos, tres generaciones.
Pero son ciegos o se ponen ciegos o quieren que sigamos ciegos.
Se puede engañar a to