Publicitat
Política · 9 de Febrer de 2009. 17:45h.

Impostos sobre dues rodes

CiU denuncia un nou impost que agreuja encara més la matriculació de motos

Impostos sobre dues rodes

Imatge de la roda de premsa

La diputada  al Congrés, Imma Riera; Jordi Jané, Portaveu de la Comisión de Seguridad Vial del Congrés dels Diputats, i recentment guardonat amb el premi Ponle Freno; Carles Pellicer, cap de l’ oficina parlamentària de CiU al Camp de Tarragona; i Pere Casas, coordinador de Defensa del Motociclista, han denunciat la situació de greuge que estan patint usuaris i fabricants de motos amb l’entrada en vigor d’un nou impost que agreuja encara més l’impost de matriculació.

El sector del motociclisme comptabilitza més de 2,3 milions d’usuaris i 15 fabricants a Catalunya, el que suposa un nombre molt important de petites i mitjanes empreses relacionades directa o indirectament amb aquesta indústria, i que ocupa de l’ordre de 25 mil persones que hi treballen de forma indirecta i 4 mil de forma directa.

Riera ha denunciat la penalització desproporcionada que està patint el sector, respecte els vehicles de quatre rodes, perquè la darrera reforma de l’impost de Patrimoni penalitza fiscalment el sector, des de principis d’any, tant per la part de la demanda com per la part de l’oferta. Aquestes penalitzacions fiscals, segons la diputada, han portat a una caiguda superior del 25% de vendes en el darrer trimestre de l’any 2008, mentre que hi ha una perspectiva de més de 50% en el primer trimestre del 2009.

Amb les esmenes presentades des de CiU, la federació demana la reconducció immediata  dels tipus impositius elevats que s’han aprovat, i des del punt de vista del sector, unes mesures concretes per afavorir la liquiditat. Per la seva banda,  Jordi Jané, portaveu de CiU en aquest  projecte de Llei de Seguretat Viària, ha manifestat  que el que està patint el sector del motociclisme és inadmissible i no es pot permetre que amb la crisi que hi ha,  un usuari de moto pagui més impostos que abans, per a  la qual cosa des de CiU s’ intentarà reconduir la situació amb  aquest Projecte de Llei de Seguretat Viària que ara s’està tramitant. Jané, ha assegurat que s’ intentarà "arribar al consens necessari per fer marxa enrera".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Ruben, Vilanova, 10/02/2009 - 10:05

Algú podria especificar quins impostos (amb detall i %) es refereix la noticia. Lamento que no s'indiquin en la mateixa, els d'ara i els d'abans.
Salut.

#1 Fran, Llinars, 09/02/2009 - 19:30

Es lo que hi ha amb aquest tripartit kaotic. Com boms esquerdistas quan n´hi ha crisis apunjant tot en lloc de buscar sol.lucions. Son lamentables,anem de cul amb ells perque ells no senten la crisis amb els alts sous q ells mateixos es fixen.Anem de cul!