Publicitat
Política · 4 de Juny de 2013. 16:44h.

Imputat un exprimer tinent d'alcalde pel cas de l'Hospital de Sant Pau

Xavier Casas també va ser president de Gisa

Imputat un exprimer tinent d'alcalde pel cas de l'Hospital de Sant Pau

Casas, a la dreta, al costat de l'exalcalde Hereu

El jutjat d'instrucció número 22 de Barcelona ha imputat nou persones per presumptes delictes de prevaricació i malversació en relació a l'anomenat cas de l'Hospital de Sant Pau.

Entre els imputats hi ha l'exnúmero dos de Joan Clos a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Casas, tot i que també va ser als governs de Pasqual Maragall i Jordi Hereu. Al 2007 va ser nomenat president de Gisa.

A banda de l'exprimer tinent d'alcalde, també ha estat citat l'exconseller de Salut en el primer Govern de Jordi Pujol, Josep Laporte, tot i que va morir l'any 2005.

No és l'única persona morta que està imputada, perquè el jutge ha imputat el capellà Malaquías Zayas, traspassat a finals del 2011.

Els altres sis imputats són l'exdirector de l'Institut Català de la Salut, Josep Prat; l'actual director gerent de l'hospital, Jordi Bachs; el director de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), Josep Antoni Grau; l'exdirector gerent de l'hospital, Jordi Colomer; el representant de l'Arquebisbat al Patronat, Josep Anton Arenas; i Joan E. Jarque. Tots ells estan citats a declarar davant el tribunal el proper 3 de juliol, a partir de les 9.30 hores.

En la seva interlocutòria, el jutge ha indicat que "la contractació successiva de les obres del nou hospital en un espai prolongat de temps, amb intervenció de nombroses persones; exigeix en primer lloc conèixer el fet, és a dir, quina va ser la metodologia de la contractació, qui la va dirigir i qui la va executar".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat