Publicitat
Política · 31 de Desembre de 2009. 20:46h.

Imputats una desena de sobiranistes de Vilafranca

Per una recollida de signatures que va coincidir amb les eleccions espanyoles del 2008

Imputats una desena de sobiranistes de Vilafranca

Persones amb banderes independentistes durant una celebració de la Diada de Catalunya

La plataforma independentista Sobirania i Progrés (SiP) ha denunciat la imputació de deu persones a Vilafranca del Penedès per un suposat delicte electoral. El fet es relaciona amb la recollida de signatures a favor que Catalunya tingui la capacitat de convocar referèndums, que es va realitzar el 9 de març de 2008, en coincidència amb les eleccions espanyoles celebrades en aquesta data.

Segons un comunicat de SiP, "el 9 de març de 2008 la plataforma Sobirania i Progrés, conjuntament amb la Plataforma pel Dret de Decidir, va posar en marxa una jornada de recollida de signatures per la campanya Decideixo Decidir, que mitjançant l'exercici del dret de petició tractava d'adreçar al Parlament de Catalunya una reivindicació col·lectiva: la transferència a la Generalitat, per part del Govern espanyol, de la competència de convocatòria de referèndums".

"La jornada va ser un èxit en tots els sentits. Malauradament", s'afegeix, "amb el pretext de la coincidència de dates amb les eleccions espanyoles de 2008, les juntes electorals provincials de Barcelona i Tarragona van prendre arbitràriament la decisió de prohibir la recollida de signatures. A ambdós territoris es van desallotjar taules, requisar DNI's i confiscar material de tot tipus, en una lamentable mostra de falta de respecte als drets més elementals dels ciutadans que van participar com a voluntaris a la recollida de signatures".

També es diu que "gairebé dos anys després dels esdeveniments, hem tingut coneixement de l'encausament d'una desena de persones a Vilafranca del Penedès per presumpte delicte electoral".

SIP expressa "el nostre absolut suport als encausats, que no van cometre cap delicte i que, molt al contrari, van veure vulnerats els seus drets ciutadans degut a una decisió arbitrària".

El comunicat fa també referència al "nostre rebuig a aquest encausament, tant pel seu fons com per la seva forma. Considerem lamentable", diu SiP, "que un acte pacífic i no partidista es pugui prohibir amb l'excusa d'unes eleccions, així com la virulència amb la que en més d'un cas es va procedir al desallotjament de les taules; però el que és esperpèntic, i sospitós, és que l'encausament es produeixi gairebé dos anys després i en unes dates com aquestes".

Finalment, s'afirma que "per tot això, la plataforma Sobirania i Progrés ofereix el nostre suport i el nostre ajut a tothom qui pugui veure's afectat per aquesta qüestió, i considerem demostrada una vegada més la baixa qualitat democràtica de l'Estat espanyol".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Tià, Paisos Catalans, 02/01/2010 - 23:54

Alcampelló i altre,els teus amics si que poden recollir signatures pel que sigui i quan vulguin,crec que ho deus recordar,pero els demes,no.Us creieu que sous Deus.Nomes sabeu pidolar i viure de caritat;Europa us fotara fora,i de que viureu,droga,terror

#4 Vilafranquí, Vilafranca, 02/01/2010 - 09:50

A NordistaCatalà:

Entre els imputats per delice electoral hi ha una persona d'ERC, una de la CUP, i cinc de Reagrupament. Efectivament, es tracta d'una informació rellevant per entendre què és, qui hi ha, i quin potencial humà té Reagrupament.

#3 Alcampelló, Barcelona, 01/01/2010 - 19:34

También es mala suerte que coincidiera la recogida de firmas de los separatistas con una jornada electoral, en las que, como se sabe, estas cosas no se permiten. Pero tranquilos, no les harán nada, y hay más días que longanizas para montar el número.

#2 sulfuro sulfuro, Barcelona, 01/01/2010 - 18:26

catalanistas, nacionalitas catalnes, independentistas, soberanistas.
Cuantos menos son más nombres nuevos y más griterío

#1 NordistaCatalà, Perpinyà, 01/01/2010 - 07:31

SiP denuncia...?? estrany! No heu rebut el comunicat (o no heu mirat la pàgina web) de Reagrupament?: 'Cinc membres de Reagrupament encausats per recollir signatures pel Dret de Decidir'
Malament informat? Completeu?