Política · 15 de Juliol de 2011. 16:07h.

"Inactivitat, què vol dir?"

Mena diu que explicarà a l'oposició "tot el que hem fet"

"Inactivitat, què vol dir?"

Mena, amb l'Informe Anual 2010 sobre la Indústria a Catalunya, a les mans

El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha afirmat que no tenia cap notícia de la intenció dels partits de l'oposició de reprovar-lo al Palrament per la seva "inactivitat" com avança aquest divendres El Periódico. "És la primera notícia que en tinc", ha afirmat durant la presentació de l’Informe Anual sobre la Indústria a Catalunya.

"Inactivitat què vol dir", s'ha preguntat durant la roda de premsa tot i que ha admès que "el Parlament ha de controlar el Govern". "Si és per inactivitat els hi explciarem tot el que hem fet, que és molt", ha insistit.

Mena ha al·ludit a "empreses que hem ajudat per intervenir deslocalitzacions" o les gestions amb "operadors turístics" que portaran "centenars de vols a Alguaire amb milers i milers de turistes". "Els hi hem pres a Tolosa", ha reiterat.

En la seva opinió "no hem parat", "hem treballat molt i hem parlat menys" perquè no fem "powers points ni coses d'aquestes". "Estem aquí per resoldre els problemes de l'economia catalana". El conseller ha fet aquestes declaracions durant la presentació de l'esmentat informe que constata un creixement de les exportacions industrials del 18%, però també que això no ha repercutit en la creació de llocs de treball.

Segons l’Informe Anual 2010 sobre la Indústria a Catalunya, s'ha iniciat una sortida gradual a la crisi del 2009, i ha esdevingut el sector que més ha crescut gràcies al bon comportament de les exportacions. Les vendes a l’exterior han augmentat un 18% durant el 2010, una xifra que es situa en el 16,4% els quatre primers mesos del 2011.

Mena considera que "l’any 2011 tindrà un balanç una mica millor que el 2010, que va ser un any de transició, però encara estaríem en aquesta lenta i progressiva recuperació, molt apalancada i molt pivotada en el que fa referència a les exportacions, sobretot a la UE però també a la resta del món”.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 Jaume Pons, La Garriga, 17/07/2011 - 17:16

Mena es pensa que amb explicar la fallida de Lehman Brothers i la bombolla financera o del totxo ja ho té tot fet. No està al càrrec per fer classes de macroeconomia sinó per impulsar la indústria i el comerç i donar solucions. Amb Treball tampoc no es veu cap política. ESADE està quedant fatal

#2 Germana Pepa, Bcn, 16/07/2011 - 14:00

Quina activitat?. Activitat és que des de que a 31 de Març es van acabar els cursos de formació del 2010, no n'han programat cap ni un, a excepció de Barcelona Activa que depen de l'Ajuntament? Si per activitat s'enten donar conferències i anar a dinar amb empresaris pagant nosaltres potser si .

#1 Almogàvar, La Sagrera, 15/07/2011 - 18:51

Molt bé, explicarà les clases de japonés, és pensa que el parlament és ESADE, i ja ho sabem de sobres que ell en sap molt de tot, perquè alló és una escola, però compte, de NEGOCIS. L'avia em deia que de porc i de senyor se n'ha de venir de mena.

#1.1 Carme, Mollerussa, 16/07/2011 - 16:06

La nissaga familiar d'en Mena és la Guardia Civil Española. Potser d'ací li vé el seu gust per la "sopa boba".