Publicitat
Política · 9 de Març de 2016. 14:58h.

Incident de Colau amb l'Exèrcit

L'alcaldessa de Barcelona convida als militars a no assistir al Saló de l'Ensenyament

Incident de Colau amb l'Exèrcit

Imatge de la protesta

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha recordat a dos militars que se li han atansat al Saló de l’Ensenyament que “ja sabeu que nosaltres, com a Ajuntament, preferim que no hi hagi presència militar al saló. Però simplement, perquè creiem que cal separar els espais”. "Molt bé, fins després", ha estat la resposta d’un dels militars abans de retirar-se.

També la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha explicat als mitjans de comunicació presents que la presència de l’Exèrcit “es debatrà per edicions futures amb els departaments implicats i la Fira de Barcelona”.

En aquest sentit, un grup de persones, convocades per la plataforma Desmilitaritzem l’Educació, han protestat al Saló de l’Ensenyament per la presència d’un estand de l’Exèrcit. Entre les persones que han mostrat el seu rebuig hi era la regidora de la CUP, Maria Rovira.

Els manifestants portaven una pancarta on es podia llegir "les armes no eduquen, les armes maten!”. “Fora l’Exèrcit del Saló" o “Fora l’Exèrcit de l'escola" han estat les consignes més repetides. També els hi han dit que “l’any que ve no estareu aquí”. Igualment han llegit un manifestat i han fet una performance davant l'estand.

Ainhoa Ruiz, portaveu del col·lectiu, ha manifestat que ”som la representació de la societat civil, que aspira a un món millor i a qui la presència de l’Exèrcit aquí provoca rebuig i indignació”. Ruiz ha denunciat “la inactivitat del Govern” i ha exigit al Departament d'Ensenyament i la Fira de Barcelona que “retirin la invitació a l’Exèrcit de cara a les properes edicions”.

Publicitat
Publicitat

159 Comentaris

Publicitat
#95 diguemhotot, Cerdanyola, 11/03/2016 - 08:40

Acabo de sentir per la ràdio com explicava l'incident el coronel Luis Castuera: 'La señora alcaldesa fue muy amable en todo momento, tal y como se vio'.
La alcaldessa li va exposar la decisió del ple de l'Ajuntament, que agradarà més o menys, però NINGÚ va perdre les formes.

#94 fran, bcn, 11/03/2016 - 07:38

pues al final el stand del ejército ha sido de laaaargo el de mayor éxito de todo el salón. La adacolada ha tenido que dormir malamente sabiendo que estos jóvenes piensan y deciden por si mismos.

#94.1 diguemhotot, Cerdanyola, 11/03/2016 - 08:37

Efectivament, hi ha cua a les oficines de reclutament.
Bé que ho saps tu, que ets el sargento de les estadístiques del Saló de l'Ensenyament, i tens toooooooootes les dades a la teva llibreteta.

#94.2 E. Payetó, Sants Barcelona, 12/03/2016 - 06:28

Yo creo que duerme malamente si es que duerme por todo lo que prometía cuando estaba en la PAH y dada su postura y sus conocimientos técnicos de gestión y economía, se ve atrapada en promesas que nunca tuvo intención de cumplir. El colchón en que duerme solo se lo permiten 1 de 10 por su precio.

#93 José Luís. , Vila-seca, 10/03/2016 - 17:27

Menudo mosqueo se ha pillado Ada Colau cuando se ha enterado de que el Ejército no da cursos de mear en la calle.

#93.1 Cotorruela, Barcelona, 12/03/2016 - 06:30

Eso ya lo hacen algunos de los que nos gobiernan, en sentido figurado prometiendo cosas y luego diciendo que no se pueden cumplir por esto y por lo otro y qye fue "Maroto" el de la moto, de todos los colorines. Luego dicen llueve y se mean encima de...acabar como más guste o disguste

#92 De-MAS-Cràzya, Barcelona, capital de Lemmings Land, 10/03/2016 - 13:45

Aquesta colla pessigolla, amb la Colau al capdavant qual Agustina d'Aragó, podrien anar amb aquesta pancarta a Iraq i Síria, a manifestar-se davant l'Estat Islàmic. Aquí o allà, quan algú s'hi hagi d'enfrontar, m'estimo més que sigui les forces d'un exercit democràtic, ben format, dotat i entrenat.

#91 JLF, barcelona, 10/03/2016 - 12:38

Seguramente a la colau le hubiese gustado más que estuviese un comando de ETA

#91.1 Hector, Bcn, 10/03/2016 - 13:59

Ha hecho alguna vez ningun comentario apoyando a eta?O a uno que pretendio frenar su violencia y pasar a hacer las reclamaciones pertinentes a traves de las herramientas democraticas como son los partidos?Lo segundo mas bien.El ejercito es una salida profesional, donde estaban en la feria d trabajo?