Publicitat
Política · 17 d'Octubre de 2013. 20:32h.

Incident 'diplomàtic'

Mas no va a l'acte de Foment perquè Rajoy delega en Soraya

Incident 'diplomàtic'

Soraya i Mas, en una foto d'arxiu, a la V Conferència de Presidents

El president de la Generalitat, Artur Mas, no ha assistit al sopar de Foment del Treball, en considerar que s'han canviat les condicions del protocol. A l'acte havia de coincidir amb la vicepresidenta del Govern estatal, Soraya Sáenz de Santamaría.

El cap de l'executiu central, Mariano Rajoy, es troba fora d'Espanya i ha delegat les seves funcions en Soraya, que fa les funcions de presidenta del Govern espanyol. En absència de Rajoy, des de la Generalitat es considera que era a Mas a qui li corresponia obrir i tancar el sopar.

El cap de premsa i comunicació de Mas, Joan Maria Piqué, ha reblat a Twitter que "no ha passat mai que un president o presidenta en funcions presideixi o clogui un acte que havia de tancar el president de la Generalitat".

També ha indicat que "el president Mas no va a actes a Catalunya que no presideixi, a no ser que vingui el Rei, el Príncep o el president del Gobierno". "La vicepresidenta ni cap ministre no passen mai per davant del president de la Generalitat a Catalunya", ha afegit.

El lloc de Mas al lliurament de les Medalles d'Honor de Foment ha estat ocupat pel conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig.

Publicitat
Publicitat

79 Comentaris

Publicitat
#39 lamemoria, barcelona, 19/10/2013 - 16:48

En la reunió on es va fer aquesta foto el Sr. Mas al veure la xifres de la documentació que li van entregar li va dir a la Soraya que no hi estava d'acord i ella li va contestar 'es lo que hay'. Es manera de contestar ?. Ara Mas li ha tornat la seva grollería. Ben fet Sr. Mas.!!!

#39.1 jespi, Lluna de Munt, 19/10/2013 - 17:43

Aixi és, la foto pertany a l'ultima reunio del Consejo de Politica Fiscal y Financiera. El document que feren a mans del President Mas no recollia allò acordat en les sessions preparatòries i el nostre President ho féu notar amb prevenciò... 'Es lo que hay' respongué la Porky ufanosa i arrogant...

#38 PETRI, EL PATI, 18/10/2013 - 22:55

son COM A NENS

#37 jespi, Lluna de Munt, 18/10/2013 - 20:15

De los Llanosde Luna, Saenz de Santamaria, Gay de Montellà... Enmig de tanta hidalguia casposa, el nostre President no hi havia de fotre res... Ha fet molt bé de no anar-hi, em sento orgullosa del President de la Generalitat de Catalunya.

#36 palker, la pela es la pela, 18/10/2013 - 16:37

Arturito que te has retratao. Sabias que te iban a poner contra la espada y la pared y que allí no tendrías palemeros que agitaran banderas independentistas. En cualquier caso podrái haber ido en nombre de las empresas que posee. huy, no no que estan en Suiza. ¿ha ido el familiar tuyo de panrico?

#36.1 Moles, Les Ardennes, 18/10/2013 - 22:28

be, per demà s'espera el mateix que per avui.

#35 serguei, sitges, 18/10/2013 - 12:55

Incident diplomatic?esto sucede cuando hay un problema entre dos estados,que yo sepa mi bandera catalana no ondea en la sede de las UNITED NATIONS,o si?a lomejor soy yo que estoy confundido