Política · 7 de Desembre de 2021. 19:12h.

Independència encallada

Ningú gosa tirar endavant des de les penes de presó

Independència encallada

La diputada del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, va celebrar a finals de gener de 2018 el "valor pedagògic de la presó". El tuit va ser molt criticat per Pilar Rahola i Salvador Cardús, entre altres; però des de les penes de presó imposades pel Tribunal Suprem als líders independentistes ningú s'ha atrevit a tirar endavant el procés sobiranista.

Aquesta situació s'ha evidenciat en els últims plens del Parlament i després de la sentència que obliga a impartir el 25% dels classes en castellà. Després de conèixer-se l'acord d'ERC amb els Comuns per a tirar endavant els Pressupostos, el president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, va retreure al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que s'obrís "a majories parlamentàries no acordades".

Batet li va demanar "responsabilitat" en la sessió de control del 17 de novembre i li va reclamar que "necessitem una estratègia compartida de la majoria del 52% i també uns Pressupostos". "No podem malgastar l'aval que representa tenir la major parteix independentista major de la història d'aquest Parlament, 74 diputats", va sentenciar.

Cinc dies després, el 22 de novembre, el diputat de Junts per Catalunya Joan Canadell va retreure a Esquerra en el debat dels Pressupostos en el Parlament que "la via àmplia és autonomisme i el preludi d'un nou tripartit" i que l'acord amb els Comuns obria una bretxa en la majoria independentista.

"Si volen girar 180 graus cap a l'autonomia, no ens trobaran. Nosaltres som els de la confrontació amb l'Estat, els que perseverem pel mandat del 1-O i els que posem la unitat per davant", va destacar en la seva intervenció en el ple de totalitat dels comptes.

Després de la sentència sobre el castellà, l'ex president de la Generalitat, Quim Torra, que no va passar de penjar una pancarta a Palau; va demanar "culminar" la República. "Tot el que no sigui culminar la creació de la República Catalana i fugir d'Espanya en un termini breu serà convertir-se en còmplices de l'extermini del català a les mans d'un estat que odia la diversitat i la riquesa lingüística. Ja podem anar pactant quotes escasses…"

L'ex president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per part seva, va fer una crida a "materialitzar" la independència per a "salvar" el català i va llançar una indirecta a ERC en afirmar que "el pactisme màgic no serveix de res".

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#13 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 08/12/2021 - 21:22

¡Peor que encallada! La independencia está putrefactada; tendrá que echarse a la basura como la República cocinada por Puigdemont y Torra. Para encontrarse bien viviendo en Catalunya no hay que comer alimentos en mal estado como esa independencia estelada llena de bacterias y gusanos.

#12 Perico, Matadepera, 08/12/2021 - 12:10

"Nosotros somos los de la confrontación con el Estado", dice el gasolinero. Claro, mientras la confrontación no pase de la bravata y el bla, bla, bla, y el Estado permanezca en su abulia a la hora de meterlos en vereda, viven muy cómodamente ahí instalados... y llenándose los bolsillos de dinero público.

#11 Yomismo, Sevilla, 08/12/2021 - 11:59

La Generalidad de Cataluña se saca otro impuesto de la manga: a los nugget de pollo.

https://www.esdiario.com/espana/794646621/generalitat-impuesto-nugget-mortadela.html

#9 Leandro, Reus, 08/12/2021 - 10:20

Venga canadell, valiente, se tu el primero en desatascarla.

#8 Facholin, Barcelona, 08/12/2021 - 08:26

Porque todos son unos "cok,cok, cokok, cooook, cok, cok, cokok "