Publicitat
Política · 2 de Febrer de 2011. 12:14h.

Independència exprés

Solidaritat presenta una proposició de llei per declarar-la "aquesta legislatura"

Independència exprés

Els quatre diputats de Solidaritat, amb altres representants, que donen suport a la iniciativa

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha presentat una proposició de llei de declaració d’independència de Catalunya perquè "una majoria dels ciutadans ja expressa inequívocament el desig de superar la via autonòmica i assolir la independència".

En el text, que ha llegit el líder de la formació, Joan Laporta; es manifesta que "la decisió de declarar la independència li correspon al poble de Catalunya com a titular de la sobirania nacional, i al Parlament de Catalunya com a representant seu democràticament elegit".

Per això, "per mitjà d'aquesta Llei es faculta el Govern a negociar el reconeixement internacional de la declaració d'independència" i afegeix que "en el termini de tres mesos a partir de l'aprovació de la present Llei es constituirà l'Assemblea de Representants de la Nació Catalana, que treballarà perquè sigui declarada la independència al conjunt dels Països Catalans".

Aquesta declaració d'independència serà efectiva quan "sigui aprovada la present Llei procedimental de declaració d'independència", "quan sigui negociada amb la comunitat internacional la forma i el moment de la declaració d'independència" i quan sigui declarada per una majoria absoluta de diputats en sessió solemne del Parlament". Per últim, es posa de manifest que "la declaració d'independència es farà en la present legislatura" quan es compleixin els punts anteriors.

La formació ha fet una presentació de 'luxe' amb l’assistència d’Agustí Soler, Santiago Vilanova, Hèctor López Bofill, Patrícia Gabancho, Josep Maria Vilajosana i dels diputats de SI: Joan Laporta, Toni Strubell, Alfons López Tena i Uriel Bertran.

Publicitat
Publicitat

67 Comentaris

Publicitat
#67 pau vilas, Girona, 03/02/2011 - 11:01

I a Girona ens haurem de menjar amb patates al botiguer psicopata niell que com que hi ha crisi i no li deu anar be el negoci de marcs, es farà un sou a l'ajuntament!
N'estic fart de xupopteros incompetents, aneu votant SI i aneu enriquint als rics!

#66 MARC-SABATES.COM, Barcelona Catalunya //*//, 03/02/2011 - 09:59

INDEPENDENCIA //*//

#65 Papitu, Papussia, 02/02/2011 - 21:48

Es de totils llençar la pedra i amagar la mà: mentre no ens decidim, cada cop ens castigaràn més, doncs qui vol servir bé i invertir en un territori que se n'anirà en uns anys? Em sembla una estrategia molt molt dolenta.

#64 andreu, bcn, 02/02/2011 - 20:34

senyor Laporta; vagi escanyant el catalanisme tradicional...

#63 JoNo, Bcn, 02/02/2011 - 19:58

pep (manresa), saps que passa que no és a mi qui m'has de convencer d'això tant obvi que exposes sinó els ciutadans d'aquest país q pensen com el Saura, Tura, Duran, etc... perquè la realitat és molt dura i és aquesta. A la urna ara no hi ha prou vots. Falta cremar una nova via i cicle politic