Publicitat
Política · 24 d'Octubre de 2009. 21:57h.

Independència per la via ràpida

Proposen "un referèndum amb caràcter vinculant" al marge dels partits

Independència per la via ràpida

Una parella d'Arenys de Munt, el passat dia 13 durant la consulta sobiranista

El Consell Plenari de la Consulta per la Independència, que aplega les entitats que promouen consultes sobiranistes, ha aprovat un document en la seva reunió d'aquest dissabte a Arenys de Munt (Maresme) en el que proposa "un referèndum nacional d’independència amb caràcter vinculant que haurà de ser promogut per la pròpia Coordinadora, la ciutadania i pels agents socials i polítics".

La decisió s'ha pres després que gairebé 500 persones -que formen part de 100 Comissions Organitzadores Locals i 40 entitats- han aprovat aquest dissabte a Arenys de Munt (Maresme) el llistat dels 100 municipis que portaran a terme la consulta el 13 de desembre. El primer pas, en efecte, serà la celebració d'un refefèndum simultani en tots els municipis adherits.

La Coordinadora per la Consulta sobre la Independència ha afirmat en un comunicat que la iniciativa "té per objectiu demostrar al poble català i a tots els pobles del món que la nostra nació està preparada per afrontar l’exercici del dret a l’autodeterminació i la independència política, malgrat els obstacles i impediments que posa l’estat espanyol i l’estat francès"

La Coordinadora impulsarà  posteriorment la convocatòria "d’un referèndum nacional d’independència amb caràcter vinculant que haurà de ser promogut per la pròpia Coordinadora, la ciutadania i pels agents socials i polítics". "Si la independència fos  proclamada de forma unilateral per part dels nostres representants polítics, el referèndum tindrà un caràcter ratificatori d’aquesta proclamació d’independència. I l’aprofundiment dels mecanismes de democràcia directa, especialment als municipis".

Publicitat
Publicitat

62 Comentaris

Publicitat
#62 enric, Pallejà, 26/10/2009 - 18:24

Esser una colonia d'España costa infinitament mes que totes les despeses que la independencia comporta.

#61 Manelic, Barcelona, 26/10/2009 - 12:03

Per assegurar que la independència portarà prosperitat caldria calcular el cost extra de la sobirania. Exèrcit, Banc Central (fons monetari), Política Exterior (embaixades) Serveis Socials,Infrastructures. Electricitat. Aigua. Fronteres. Es caríssim.

#60 Anna A., Barcelona, 26/10/2009 - 09:19

Senyor JR, diu un refrany castellà:
"Cuando el rio suena, agua lleva."
Segueixi vostè fent veure que no plou.

#59 Anna A., Barcelona, 26/10/2009 - 09:14

Aquests unionistes són tots una colla d'irresponsables. Deuen de pensar que munyir un país és quelcom com ara desitjar que el Madrid guanyi algun dia les tres copes. El seu caprici l'anteposen a qualsevol raonament assenyat.

#58 jordimon, vilanova i la geltru, 26/10/2009 - 08:54

Es nota que hi ha molt atur i per tant molta gent amb temps per omplir. Si tinguessin feina no es preocuparien de fer brindis al sol y treballarien de veritat per aquest pais. Prou de dropos!