Publicitat
Política · 7 d'Octubre de 2010. 14:16h.

Independentisme fragmentat

Les excuses d'ERC, Solidaritat i Reagrupament per rebutjar la unitat sobiranista

La Plataforma Ara o Mai, que promou una candidatura unitària independentista de cara a les properes eleccions al Parlament i que ja compta amb 7.000 adherits, ha fet públic els contactes que ha tingut amb les formacions independentistes per traslladar-lis la seva proposta.

Sembla, però, que les formacions que haurien d'acordar la candidatura unitària entre les que hi ha ERC, Reagrupament i Solidaritat, entre altres; rebutgen o traslladen la responsabilitat del fracàs de la proposta. Fins el dia 14 aquestes formacions tenen temps de arribar a un acord, que ara per ara, està lluny d'assolir-se.

Un dels portaveus de la Plataforma Ara o Mai, Carles Biosca, ha explicat que "Esquerra ha descartat sumar-se a aquesta proposta" per què "una bona part dels seus electors no tenen la independència com a punt prioritari del programa electoral", segons els hi va traslladar el portaveu de la formació, Ignasi Llorente.

D'altra banda, ha dit que s'han reunit amb membres de Reagrupament per traslladar-li la proposta. "Ens va atendre Rut Carandell i ens va respondre que Reagrupament està treballant i seguirà treballant per aconseguir una coalició amb Solidaritat. Però que el rebuig de Solidaritat és el que impedeix una candidatura unitària".

Avui mateix, la plataforma s'ha reunit amb Solidaritat Catalana per la Independència, la formació de  Laporta. Sobre aquesta trobada amb Àlex  Fenoll, número trenta de la formació per Barcelona i adherit a la plataforma, han apuntat que "ens ha dit que si Reagrupament està disposat a fer coalició, l'acord es pot fer demà mateix".

Per últim, la entitat ha fet arribar la proposta de la candidatura unitària a Convergència i Unió per què "tenim adherits d'aquesta formació que així ens ho han demanat" i, en aquest sentit, ha afegit que "estem esperant la seva resposta".

Muntatge gràfic amb Laporta, Puigcercós i Carretero
Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#24 Manel de Sant Antoni, SANT ANTONI DE MAR (Baix Empordà), 09/10/2010 - 10:51

Si una cosa està ben clara, és que Lopez Tena, que és qui realment mana a Solidaritat, no vol ajuntar-se amb Reagrupament. I quant l?ase no vol tirar . . . .

#23 capsigrany, riumors, 08/10/2010 - 16:54

no cal que em tradueixis el pseudonim ni m'insultis ja ho faig jo. Però sisplau Marcel no diguis el que no es cert ERC va proposar al parlament avan´çar cap a la independencia en el debat sobre la sentencia del TC i va defensar la IP sobre el referendum per dues vegades i va recorre le negativa

#22 Dels PPCC, Catalunya Nord, 08/10/2010 - 15:49

Una cosa, NO DUES, són segures: Trobareu arguments d'un costat (RI) i altre (SCI) però un, designant candidats en assemblea, a previst -votat- poder modificar les llistes per fer la unió... altra fins ara no, i l'AG serà el 24/10; 9 dies massa tard per poder unir-se (15/10)... Hazard o voluntat?

#21 Carles, Cardona, 08/10/2010 - 14:27

Marcel-Jo també vull la independència i dividnt-nos com pretenen alguns mai arribarà. Tu també volies que ERC proclamés la independència amb 21 diputats? No la tenim però hi estem més aprop. Gràcies a ERC ha passat de ser un tema tabú al principal tema de debat. Si no ho vols entendre?..

#20 Marcel, Esquerra independentistes a estones, 08/10/2010 - 12:40

Carles (Cardona) vull la independència de Catalunya i amb Esquerra la tindrem l'any 2900 ells igual que tot el Parlament van votar en contra inclús de permetre la recollida de firmes per engegar una ILP que proposava una consulta d'autodeterminació a nivell de Catalunya