Publicitat
Política · 12 d'Abril de 2013. 13:49h.

“Independentisme i república van lligats”

El president de l'Associació Pro Memòria als Immolats per la Llibertat diu que la República té “més vigència que mai”

“Independentisme i república van lligats”

Imatge de l'acte

El president de l’Associació Pro Memòria als Immolats per la Llibertat de Catalunya, Pere Fortuny, ha assegurat aquest divendres al Parlament que després dels darrers episodis protagonitzats per la monarquia espanyola, la República té “més vigència que mai” perquè “els catalans som republicans i no monàrquics” i perquè “independentisme i república van lligats”.

Dos dies abans de l’efemèride que recordarà la proclamació de la República espanyola, la cambra legislativa catalana ha homenatjat les persones que van ser perseguides pel franquisme. Entre els assistents, una dona amb una estelada que en un moment de la cerimònia ha cridat “Visca la Terra”.

Flanquejat pels consellers Boi Ruiz i Neus Munté, per la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i envoltat per tots els membres de la Mesa, Fortuny ha criticat la “vergonya” que sent per un Estat espanyol “que és una anomalia perquè nega la seva memòria”.

El dirigent ha lamentat que només s’hagi treballat per un dels bàndols, i ha recordat que mentre la llei d’Amnistia va servir per “absoldre els franquistes”, la part republicana encara no ha vist restaurada la seva memòria.

“Això em fa tant o més mal que la repressió franquista”, ha etzibat Fortuny per recordar que l’APMILC “no demana venjança, però sí justícia”.

Les súpliques de l’Associació perquè els diputats catalans impliquin el Congrés en el reconeixement de la Memòria Històrica han estat tímidament recollides pels parlamentaris, que es veuen lligats de peus i mans per la majoria del PP a les Corts.

L’única cosa que pot fer la Cambra, ha dit De Gispert, és instar el Govern a buscar solucions. La presidenta del Palau de la Ciutadella ha assegurat els representants de l’Associació que demanarà “agilitat” als diputats perquè enllesteixin una iniciativa legislativa abans de l’estiu.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#11 Kropotkin el Grande, Vic, 13/04/2013 - 23:33

Los C's decimos ser "progresistas", pero hay saltos constantes de PP a C's Albert Ribera, Carina Mejias, , JC Girauta.... y viceversa Maite Nolla, Esperanza García?.juas, juas

#10 san google, barna, 13/04/2013 - 18:11

http://laverdadofende.wordpress.com/2013/03/08/cheka-la-justicia-democratica-bajo-la-ii-republica/

#9 pepe, andorra, 13/04/2013 - 12:36

igual q han hecho un recorrido por los refugios antiaéreos a ver si hacen una ruta por las checas de BCN y explican claramente q se hacia allí con los q no comulgaban con el régimen. O q nos hable del SIM y sus métodos. Lo malo es q este señor confunde República con frente popular, a propósito.

#8 Cuadernos de la Pobleta, BCN, 13/04/2013 - 00:04

" Barcelona. ... Histeria revolucionaria, que pasa de las palabras a los hechos para asesinar y robar; ineptitud de los gobernantes; inmoralidad, cobardía, ladridos y pistoletazos de una sindical contra otra, engreímiento de advenedizos, insolencia de separatistas, deslealtad" Azaña.
Sin comentario.

#8.1 pepe, andorra, 13/04/2013 - 12:32

tu veras, en el 90 aniversario del asesinato de Salvador Segui, ni un párrafo en ningún diario, del 70 aniversario del fusilamiento de Carrasco i Formiguera, informacion a cascoporro. Hay cosas en BCN q después de cien años, no han cambiado nada de nada. Y esas cosas no son pq si.

#7 Kropotkin, Vic, 12/04/2013 - 16:25

Españolismo y ser un carca derechón también van unidos....la prueba somos C's que nos quedamos con todo militante que se da de baja del PP....juas, juas

#7.1 pepe, andorra, 13/04/2013 - 12:28

pues los q yo he conocido venían todos del psc. como troll eres bastante malo. Según tu, Negrin era un carca de derechas, y Azaña y Tarradellas y Josep Plá, si te miras al espejo, troll de la ANC, entonces si q veras un pedazo de ultra catalanista radical, demagogo y reaccionario.