Publicitat
Política · 7 de Desembre de 2022. 11:40h.

Independentistes a mata-degolla

Crits de "botiflers" en la manifestació de l'ANC contra el Govern

Independentistes a mata-degolla

Plaça Sant Jaume. Foto: @assemblea

La manifestació de l'ANC d'ahir contra el delicte de desordres públics agreujats que es vol incloure en la reforma del Codi Penal va demostrar la división entre part de l'independentisme i el Govern de la Generalitat.

Durant la manifestació es van poder escoltar crits de "Govern botifler" o "Govern col·laboracionista". L'acte va omplir la Plaça Sant Jaume. L'ANC parla de més de 10.000 manifestants, mentre que la Guàrdia Urbana de Barcelona ha xifrat l'assistència en 4.500 persones. 

L'Assemblea Nacional Catalana considera que aquest tipus penal és un "atac directe" als drets de llibertat d'expressió i manifestació. Junts per Catalunya i la CUP es van afegir a la convocatòria, amb assistència de Laura Borràs, Jordi Turull i el diputat Carles Riera.

No hi va donar suport, en canvi, Òmnium Cultural, amb l'argument que "no contribuirà a la confrontació entre diferents agents del moviment independentista i a fer antipolítica".

Dolors Feliu, presidenta de l'ANC, va explicar que surten al carrer "perquè aquesta reforma dels desordres públics agreujats no vegi la llum" i va retreure que pugui arribar a fer-ho "amb un pacte del nostre govern amb l'estat per augmentar la repressió contra el moviment per la independència".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Cotorruela Aribus Olivella, Barcelona, 08/12/2022 - 07:15

La Guàrdia Urbana bajando la cifra: madre mía un cuerpo policial local españolista cuánto menos, que dirían los provincianos rancios que vinieron a la capital!!!!
En serio, cada día son menos, la culpa del Covid y del frío seguro: las votaciones irán como la gente que acude a las manifas y NO consigue ni conseguirá NADA bueno para Catalunya.

#6 Juan Ricart , Barcelona , 07/12/2022 - 20:29

Otra procesión para que los yayos lazis vomiten bilis mientras se les escapan flatulencias...

#5 Vicente, Barcelona, 07/12/2022 - 16:32

Ya esta bien de tanto gritar e insultar. Ha llegado el momento de que hablen las manos. Venga !!! Que empiece el espectaculo...

#4 Marc de Vich, Vich, 07/12/2022 - 14:53

Se pelean porque no son conscientes de la realidad, divagan en el espacio y el colchón que les construyó España, pero alguien les debería de decir, que somos pobres, que todo absolutamente todo lo debemos, menos los bosques que poco valen y las playas y que nuestros gobernantes son idénticos a los peronistas y la Cristina Fernández Kirchner x 45

#3 Jordi Bonastre Thió, Barcelona, 07/12/2022 - 14:49

L'independentisme, a cada bugada, perd un llençol.