Publicitat
Política · 18 de Juliol de 2017. 12:40h.

Independentistes equiparen l'abstenció amb el franquisme

Cartells de Franco amb el lema "l'1 d'octubre, no a la República"

Independentistes equiparen l'abstenció amb el franquisme

Diversos municipis catalans han aparegut amb cartells amb la imatge de Franco que demanen no votar en el referèndum de l'1 d'octubre. Se n'han pogut veure a Barcelona, Ripollet, Lleida, Argentona, Reus o Vilassar de Mar, entre d'altres. En els cartells també es pot llegir la frase "No a la República".

Diverses persones s'han fet ressò d'aquest fet a les xarxes socials. Algunes també destaquen que justament avui fa 81 anys del cop d'estat franquista, el 18 de juliol del 1936. L'organització República des de Baix, un grup de persones d'esquerres, republicanes i favorables al "sí" en el referèndum de l'1 d'octubre, tal com es defineixen en la seva web, s'ha adjudicat l'autoria de la campanya.

Tal com indiquen en el seu web "som persones d'esquerres i republicanes, implicades en diversos projectes (polítics, socials, culturals) de Santa Coloma de Gramenet, Badalona, Cerdanyola, Ripollet, Sant Adrià de Besòs i de moltes altres ciutats del cinturó metropolità, un dels territoris on més ens interessa la consecució de la República Catalana".

"Volem fundar la República Catalana perquè ajudarà a impulsar el canvi també tan necessari per a les classes populars de la resta de l'Estat espanyol. Pels treballadors i treballadores d'arreu de l'Estat també votarem que Sí. Volem votar Sí per impulsar i recuperar les polítiques de protecció social i drets fonamentals que l'Estat espanyol ens nega sistemàticament. Això no va de banderes: hem d'acabar amb el model de país que ha enriquit el PP, els Rato, els Pujol, els Bárcenas, Urdangarín, Pretórias i Mercuris i ha augmentat la nostra precarietat".

Publicitat
Publicitat

64 Comentaris

Publicitat
#48 salva, Barcelona, 19/07/2017 - 21:24

un grup de cuperos i troskonvergents han llençat una lamentable campanya acusant de franquistes a tots els que no vulguin votar al 1O. Una campanya que ha rebut el suport entusiasta de la Fundación Francisco Franco. Curiosament la comparació amb el feixisme no inclou als que votin pel NO, doncs a aquests els necessiten desesperadament per donar cer

#47 Dominica , Bcn, 18/07/2017 - 23:43

Francu ? Qui es ?

#46 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU ESTACION DE TREN SIN MARQUESINAS , A CARDEDEU TAMBE JA CARTELLS DE FRANCO AL POBLE NORMAL JA MOLT FEIXISTA FATXES .., 18/07/2017 - 23:22

A CARDEDEU Tambe tenin CARTELLS DE FRANCO Pel POBLE , ÉS Normal tenin MOLTS FATXES FEIXISTES ..Anti-catalans

Nacionalistes Espanyols QUE Cremen Estelades i Senyeres ..LA Extrema dreta puja a Europa per que les Policias no els paren els donen suport

#45 larry, bcn, 18/07/2017 - 20:03

Aquests, al final, ressuscitaran a Franco, poca broma, rucs.
Jo NO VOTARÉ, perquè no em surt del pirulo, votar aquest truño de procés

#45.1 Alba, Lloret de Mar, 18/07/2017 - 20:30

No votis és el teu dret, però després no et queixis, les urnes manen i qui es queda al sofà no pot després queixar-se.

#45.2 Alejandro, Barcelona, 19/07/2017 - 08:34

#45.1

Alba. Eso es aplicable a las elecciones a las elecciones cuatrianuales y a todas las elecciones o referendum LEGALES pero NUNCA a las ilegales.¡¡Qué miedo le tenéis a la abstención!! Estáis como locos buscando el voto, la presencia en las urnas de los del NO. Pues, NO, no acudiremos.¡A pendre pel sac!!

#44 Pan con tomate y jamón Ibérico, Desenroscado barretinas, 18/07/2017 - 18:55

Ok, do not votes Catalonia Banana Republic.