Publicitat
Política · 5 d'Abril de 2020. 12:48h.

Independentistes veuen "criminal" l'actuació de Pedro Sánchez

Reagrupament: "la independència de Catalunya hauria protegit la salut dels catalans"

Independentistes veuen "criminal" l'actuació de Pedro Sánchez

Quim Torra va rebre un premi de Reagrupament l'any 2014 quan era director del Born

La junta directiva de Reagrupament Independentista considera "criminal" l'actuació del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, amb la crisi del coronavirus i ha afirmat que "la independència de Catalunya hauria protegit la salut dels catalans".

La direcció del partit, reunida virtualment, ha manifestat el seu "ferm suport" a Carles Puigdemont i Quim Torra per "la seva actuació respecte la negligent i criminal actuació del Govern espanyol en la gestió de la pandèmia del coronavirus en les darreres setmanes".

"Ambdós presidents -subratllen- han portat a terme denúncies en el context internacional sobre l'actuació espanyola en instàncies com l'Organització de Nacions Unides (ONU), el Consell d'Europa o la pròpia Unió Europea, atesa la nul·la efectivitat de les demandes fetes davant les instàncies espanyoles."

Reagrupament assenyala que "la criminal actuació del govern espanyol del President Pedro Sánchez i dels seus aliats de Unidas Podemos, que ha provocat milers de morts" i diu que si es compara l'Estat Espanyol amb la República de Portugal "permet veure que les defuncions a Espanya arriben a prop dels 12.000 morts, de les quals més de 2.500 a Catalunya, mentre que a Portugal tot just arriben a les 250".

"D'això es dedueix que la independència de Catalunya, de ben segur, hauria protegit la salut dels catalans i les catalanes de manera molt més efectiva, que la subordinació a l'Estat espanyol, sentencia la formació independentista, que també denuncia "la política d'anihilació que el Tribunal Suprem espanyol està exercint contra els presos polítics independentistes, mitjançant les pressions a l'administració penitenciària catalana, per evitar que passin el confinament a casa seva".

Finalment, insten la consellera de Justícia, Esther Capella, que "faci valer els drets d'aquests patriotes i no li tremoli el pols per fer tot el possible per tal que, com tenen dret, els presos puguin anar a casa seva".

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#41 Catadisney, Mont Tebar, 10/04/2020 - 15:05

Es .... Carreter ...o no ? Carretero. Aquet parrac no es catala es un charnego desequilibrat. Charnego amb el millor gust posible..... que passi el del carro ..... no me lo robaron.

#40 Breogantuy, Tabarnia, 07/04/2020 - 10:50

No solo no tendriamos enfermos del Covid 19 SINO que cada catalán de raza superior recibirá un millón de euros del Estado.
A la hora de decir imbecilidades no hay quien les gane

#39 Quimet lo tronat, Arbucies, 06/04/2020 - 21:14

Ostres .... el pocavergonya d'en CARRETERO ha resucitado. Aquet parrac .... necesita pasta ya.!!!! U vol el poble!!!

#38 gurguri, barcelona, 06/04/2020 - 15:44

Si alguien tiene conductas criminales son los independentistas que impedían al Ejercito trabajar en el Hospital de campaña en Sabadell.Por cierto un juez pidió identificar a la persona que impedia que trabajaran.Lo sabremos?

#37 catafracto, Barcelona , 06/04/2020 - 10:56

De aspirar a ser la Dinamarca del Sur, ahora se contentan con ser el Portugal del Este... estos tractorios son la hostia.