Publicitat
Política · 18 d'Octubre de 2019. 12:05h.

Indepes acusen els Mossos de "connivència" amb els ultres

Buch ho nega en roda de premsa

Indepes acusen els Mossos de "connivència" amb els ultres

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha negat que el cos dels Mossos d'Esquadra tingui "cap connivència" amb els grups d'ultradreta que aquest dijous es van manifestar a Barcelona després de les denúncies amb fotografies i vídeos que s'han difós en les últimes hores des de les xarxes socials.

Buch ha assegurat que "a diferència del que algú ha explicat o explica, el cos de Mossos no té cap tipus de connivència amb persones violentes" i ha subratllat que la policia de la Generalitat es va dedicar a "evitar l'enfrontament" entre dos grups "antagònics" ideològicament.

També ha explicat que "la mediació, el contacte permanent amb els manifestants, independentment del que defensin, independentment del que pensin, el contacte permanent amb els manifestants, és i serà, i no només ahir sinó cada dia". "Per tant aquelles imatges es poden malinterpretar, ho entenc, però formen part de l'activitat policial d'intentar tenir interlocutors entre els manifestants", ha remarcat.

El titular d'Interior ha reconegut que "ahir a la nit van baixar el nombre d'incidents", però ha advertit que "ha augmentat la violència". "Ahir va haver-hi una agressió, i és intolerable, però també és intolerable que hi hagi l'activitat delictiva i violenta a la ciutat de Barcelona", ha subratllat.

Sobre l'agressió d'un grup d'ultres a un CDR, Miquel Buch ha dit que "no tolerarem grups violents que alterin la convivència i agredeixin persones" i ha explicat que "hi ha persones identificades i hi ha una investigació en curs". Tanmateix, no ha donat cap explicació concreta sobre l'agressió que va patir un ultra per part d'antifeixistes.

El conseller d'Interior no ha dimitit, malgrat les peticions d'Esquerra, Demòcrates i l'ANC; i ha assegurat que "estaré al capdavant d'aquest departament vetllant per la seguretat dels catalans".

Finalment, ha volgut separar l'independentisme dels aldarulls d'aquesta setmana: "El moviment independentista queda reflectit amb les marxes. Milers de catalans i catalanes han circulat de manera reivindicativa i cívica".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 pepe, andorra, 18/10/2019 - 14:29

Dicho por un separata, un ultra es alguien q no es separata, q critica el separatismo y q prefiere ser español antes q separatista. También se engloba en esa categoría cualquier critico o cualquiera no diga Amen a lo q diga o haga un separatista.

#7 Mossos, Barcelona, 18/10/2019 - 14:10

Quina manera de desprestigiar els Mossos.

#6 Neferu, Barcelona, 18/10/2019 - 13:39

Cuando estos salvajes dicen "ultres" ¿ se refieren a ellos mismos? Y..Sr. Buch: ¿podría decirnos a quien van a cargar los millones de euros que va a costar reponer los destrozos que han causado estos nazis descontrolados? Sería bueno que los ciudadanos lo supiésemos

#4 Toni, Tabània, 18/10/2019 - 12:59

Una de las mejores armas con las que cuentan las policías de todo el mundo es la negociación. Parece que a los independentistas esta arman no les gusta.

#3 Alcoberro´s, Barcelona, 18/10/2019 - 12:34

Lógico, si dimiten pierden el vitalicio. Y además, casi todos son gente que fuera de la política no son nada.