Publicitat
Política · 11 de Desembre de 2020. 17:04h.

Indepes amb el poble canac

Denuncien l'"espoli colonial" de Nova Caledònia

Indepes amb el poble canac

Un grup de persones s'ha concentrat aquest matí al Consolat francès a Barcelona per denunciar els "intents d'espoli colonial" a la Nova Caledònia, amb la "venda de les mines de níquel de la Província del Sud a la multinacional Trafigura, amb seu a Suïssa i involucrada amb delictes ecològics arreu del planeta".

Els concentrats convocats per la Federació d'Entitats de la Mediterrània-Mare Nostrum, que forma part del Grup Internacional de suport a la Independència de Kanaky, han penjat una pancarta a la porta del consolat en senyal de protesta i han lliurat una carta al Hble. Sr. Olivier Ramadour, Cònsol general de França a Catalunya.

El text mostra "la preocupació per l'incompliment dels acords de Matignon i les resolucions de l'ONU sobre la descolonització de la Nova Caledònia i l'espoli dels seus recursos naturals i, molt especialment, pels esdeveniments dels darrers dies, en els quals s'han produït contra manifestacions dels unionistes amb grups d'homes armats amb fusells".

El document entregat al cònsol també manifesta "que en un context polític com l'actual, enmig d'un procés de descolonització emparat per l'ONU, quan s'acaba de fer un referèndum en el qual la posició favorable a la independència ha obtingut més del 47% de vots, i a l'espera d'un tercer referèndum el 2022, en cap cas es poden prendre decisions que no siguin de consens".

També es demana al Cònsol que "intercedeixi davant el govern francès per tal de trobar una sortida dialogada al conflicte i es respectin els Acords de Matignon i les resolucions de l'ONU, i així poder preservar la pau i afavorir una explotació dels recursos naturals al servei de les persones i amb el màxim respecte per al medi ambient".

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 La regla del tres, Los indios, 12/12/2020 - 18:49

Osti, hi havía tants manifestants com lletres te KANAK, potser hauríen anar millor si es manifestèssin per als Azerbadjanesos o els Vladivostockians que tenen més lletres.

#14 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 12/12/2020 - 16:39

Ara amb el canacs.

Aixo es un o parar. Un ja no sap si calçarse les xiruques o les xancletes, si agafar la bufanda i els guants o el tanga de lepoard, si l´ushanka o el salacof groc

Amb aquesta gent tot es un sinvivir

#13 Mayor Dundee, Coll de la Marrana, 12/12/2020 - 12:30

Aquesta bona gent no sap que es poden defensar les legítimes aspiracions de Nova Caledonia sense ser indepe català? Entre altres coses perquè es tracta (en aquest cas si) d'una colonia d'ultramar, que no és el cas de Catalunya (envers Espanya) tal i com diu la Carta de Nacions Unides?

#12 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia, 12/12/2020 - 11:49

Para expolio colonial el que hacen los catalanes sobre los barceloneses, que nos vacían los bolsillos para vivir como reyes mientras la pobreza en el AMB crece imparable

#11 Capit@n España, El koiné solo o con leche?, 12/12/2020 - 11:49

Qui no te feina, el gat pentina.