Publicitat
Política · 15 de Gener de 2020. 11:58h.

Indignació indepe pel bilingüisme de Protecció Civil

Un fundador de Koiné critica els avisos en castellà després de l'accident de Tarragona: "no saben català?"

Indignació indepe pel bilingüisme de Protecció Civil

Josep Maria Virgili (Imatge: Canal21 Ebre)

L'accident de la petroquímica de Tarragona va provocar que Protecció Civil, en el seu compte de twitter, realitzés les seves piulades tant en català com en castellà. Aquest fet no va agradar al catedràtic d'institut de llengua catalana emèrit i fundador del grup Koiné, Josep Maria Virgili, que va expressar el seu malestar a la xarxa social.

"No saben català aquests de Protecció Civil?", va preguntar Virgili en resposta a una piulada on Protecció Civil demanava, aquesta ocasió en castellà, confinar-se als domicilis particulars. Aquest comentari ha agradat, a hores d'ara, a 681 persones.

Altres usuaris de la xarxa s'han sumat a les crítiques per aquesta utilització, també, del castellà. Entre aquests s'hi troben Santiago Espot: "Si t'has de morir... fes-ho en castellà!", ha piulat irònicament al respecte. La majoria, però, ha retret les paraules de Virgili.

El catedràtic ja va generar enrenou dies enrere després d'una piulada on negava que els no independentistes fossin catalans. "Alguns que us anomeneu a vosaltres mateixos 'catalans no independentistes', en realitat no sou catalans. Sou una altra cosa tan respectable com vulgueu (no cal dir), però catalans no ho sou. Jo diria que el que sou és espanyols residents a Catalunya", va afirmar.

Aquest dimecres al matí han trobat el cos del treballador desaparegut després de l'explosió d'aquest dimarts a l'empresa IQOXE, al polígon d'indústries químiques de Tarragona, al terme municipal de la Canonja. El balanç provisional de víctimes d'aquest accident és, a hores d'ara, de dos morts i vuit ferits, un de molt greu i un altre de crític.

Publicitat
Publicitat

59 Comentaris

Publicitat
#45 Soloesmiopinion, Tabarnia, 16/01/2020 - 17:51

O sea, que a este imbécil lo que le preocupa no es que el dispositivo de seguridad de su Generalitat haya sido un auténtico desastre, sino que algunos avisos se hayan dado en castellano. ¿Como puede haber gente sensata que apoye a esta chusma?

#44 Juli Loras, Tortosa, 16/01/2020 - 17:19

Est bocamoll és un ignorant total i no sap o no vol saber que a l'entorn de la petroquímica (Torreforta, la Canonja, Bonavista, la Pobla de Mafumet, etc. etc.) si vas pel carrer no sentiràs una paraula en català, tothom parla en castellà. Què més adient que dirigir-s'hi en castellà en una emergència vital?

#43 Manolo, Palma de Mallorca, 16/01/2020 - 13:45

Este Hombre, ademas de tener el un problema, genera problemas

#42 Tabarnés puro, Barcino, 16/01/2020 - 08:35

Cataluña es en este momento una sociedad enferma que promueve a los zumbados y locos de atar.
Y se ha trabajado durante cuarenta años para que esto sea así.

#41 Tom, Barcelona, 15/01/2020 - 21:59

Pobre enfermo mental infeliz