Publicitat
Política · 28 de Març de 2019. 18:12h.

Indignació per la petició d'imputar ferits l'1-O

L'exdiputat de la CUP demana "una campanya massiva i solidària d'autoinculpacions"

Indignació per la petició d'imputar ferits l'1-O

La petició de l'Advocacia General de l'Estat d'imputar 36 ciutadans que van denunciar que l'1-O van resultar ferits com a conseqüència de l'actuació policial en quatre col·legis de Barcelona ha provocat una gran indignació per part de l'independentisme.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha considerat que reclamar la imputació dels ciutadans que van resultar ferits és "una autèntica vergonya" i ha assenyalat directament al Partit Socialista en un missatge a twitter.

"L'Advocacia de l'Estat -de l'Estat governat pel PSOE- reclama imputar votants. Una autèntica vergonya -una més- que el PSOE ho permeti" ha denunciat.

4633-torra.jpg

L'exdiputat de la CUP, David Fernández, ha demanat respondre urgentment a la petició iniciant urgentment "una campanya massiva" d'autoinculpacions. "Definitivament, crec que s'autoimposa urgentment una campanya massiva i solidària d'autoinculpacions. Pel cap baix, 2,3 milions de persones. I dur-les al Suprem" ha escrit al seu twitter.

L'exconsellera i número dos a les llistes del Congrés per JxCat, Laura Borràs ha afirmat que "la marca Espanya" és "una estafa que no para de créixer". "Massa tumultuària', 'muralla humana', 'cares d'odi'... els defineix a qui utilitza aquests termes però ens ho atribueixen a nosaltres. Realitat marca Espanya: una estafa que no para de créixer..." ha escrit.

69640-borras.jpg

L'exdiputat de JxSí, Lluís Llach, ha emprat la mateixa xarxa social per "autoinculpar-se" en resposta a la petició de l'Advocacia de l'Estat. "Jo vaig ser-hi i m'autoinculpo d'haver format una massa tumultuària i insurreccional, només faltaria, amb els veïns i veïnes de Parlavà, evidentment amb cares d'odi irrepetibles de tan contents com estàvem! L'estat democràtic cau a trossos. L'últim que en reculli les runes" ha escrit.

92222-llach.jpg

L'Advocacia de l'Estat ha presentat un recurs al jutjat de Barcelona que investiga les càrregues policials per reclamar que s'imputin votants de l'1-O, en considerar que van actuar com una "massa tumultuària" contra les forces i cossos de seguretat de l'Estat. En l’escrit, l’advocacia defensa que la ciutadania ja sabia que el referèndum havia estat prohibit pel Tribunal Constitucional, i per aquest motiu van impedir amb coneixement de causa la tasca dels agents.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#21 Cajonacona, Barcelona, 29/03/2019 - 18:45

El desconocimiento de la ley no exime de su cumplimiento. Y en este caso todos sabian que estaban incumpliendo una orden judicial. Si fueron heridos es porque se interpusieron conscientemente ante las fuerzas de seguridas intentando impedir el mandato judicial. Es mas yo imputaria tambien a todos los que votaron a sabiendas de su ilegalidad.

#20 Marc, Reus, 29/03/2019 - 15:00

al llach li van les tites negres man dit

#19 Talegon & Rufian "Fakes", WATERloo, 29/03/2019 - 11:37

Llach se pretende inculpar ... de ventajista en Africa.?
Pujol de lo major lladre que pario tierra. Y asin asin fins Mes 3/24.

#18 Lluc, Barcelona, 29/03/2019 - 08:57

I el tal Llach fent twits pero ni ombra de la seva presencia...des d'aquell dia que feia de mestre de cerimonies quan els sediciosos van aclimatar una habitació del Parlament per signar la declaració de republiqueta, aquest falsari no se l'ha vist mes. Aquest vivia bé i va fer els diners gràcies a en Franco, alló eren els bons temps eh Lluiset?

#17 Josep, Lleida, 29/03/2019 - 08:24

Si, desde luego, el Luis Lago desde que ha habido merdé, ha desaparecido .
Estaran trabajando en la intimidad para la republica.
Son unos heroes