Publicitat
Política · 19 de Juliol de 2010. 19:45h.

Indirecta a Convergència

El conseller ironitza sobre el "finançament irregular" de CDC

Indirecta a Convergència

El conseller d'Economia, Antoni Castells, i el secretari general d'Economia, Martí Carnicer, a la seva arribada al Parlament (foto: Pere Francesch)

El conseller d'Economia, Antoni Castells, ha ironitzat sobre el finançament de CDC en la seva primera intervenció a la comissió d'investigació de l'hotel del Palau de la Música: "El primer és que, evidentment, no se’ls escapa que aquest conseller poc pot aportar amb relació al tema objecte de la investigació d’aquesta comissió, és a dir, el finançament irregular de Convergència a través del Palau. Crec que no els dic res que no els estranyi si els confesso que, francament, aquest conseller no és un expert en aquesta matèria".

Castells ha afirmat també que el conveni sobre l'hotel del Palau signat l'any 2006 amb el Palau de la Música és "irreprotxable", "garantista" i fet en benefici de l'interès de Barcelona i Catalunya. D'aquesta manera, ha defensat la seva actuació en l'acord que estableix el canvi d'usos entre un edifici de la Generalitat i els edificis on s'havia de construir un hotel de luxe al costat del Palau de la Música.

Castells ha assegurat que amb aquell conveni la Generalitat "hi surtia guanyant", perquè el Govern continuaria tenint l'edifici del carrer Ciutat i a canvi hagués tingut una compensació de 5,6 milions d'euros.

També ha afirmat que amb la signatura d'aquest conveni "la Generalitat no hi perdia res", sinó que "hi surtia guanyant". En aquest sentit, ha recordat que l'acord preveia una compensació d'uns 5,6 milions d'euros per la pèrdua de valor de l'edifici del carrer Ciutat, que amb el canvi d'usos deixava de ser residencial i passava ser catalogat. A més, Castells també ha indicat que en cas de no fer-se efectiva aquesta compensació, la Generalitat passava a ser propietària d'una part de l'edifici on s'havia de construir el nou hotel.

Així mateix, ha explicat per què el conveni no establia una quantitat precisa de compensació per la pèrdua de valor de l'edifici. En aquest sentit, ha dit que l'acord es va signar en un moment en què els preus de la construcció anaven pujant, i per tant es va decidir establir una compensació en funció del preu que tingués l'edifici en el moment en què es produís el canvi d'usos. "Si hagués valgut 20 milions d'euros i no 15 milions, la Generalitat hagués cobrat més", ha afirmat.

Segons el conseller, el Palau de la Música va ocultar a la Generalitat que la construcció de l'hotel ja havia estat adjudicada a una empresa privada. El Departament va tenir constància d'aquesta operació el setembre del 2009. Va ser llavors quan, segons Castells, la direcció general de Patrimoni va procedir a reclamar la compensació econòmica acordada en el conveni del 2006. També va procedir a executar la garantia per la qual la Generalitat es convertiria en propietaria d'una part de la finca en cas de no rebre la compensació.

Ha afegit que aquest tipus d'operacions urbanístiques -intercanvi d'usos entre edificis- són "molt habituals". Per aquest motiu, ha dit que no va veure cap motiu per no contribuir o no col·laborar en el projecte quan "l'Ajuntament i el Palau van venir a buscar la Generalitat". En aquesta línia ha recordat que la intenció i la gènesis de fer aquest hotel "ve de lluny i es remunta als anys 80".

El conveni entre el Palau de la Música i la Generalitat establia l'intercanvi d'usos d'un edifici de la Generalitat del carrer Ciutat amb els del futur hotel. L'edifici del Govern deixaria de ser residencial per ser catalogat, i els del futur hotel passarien a ser residencials i deixarien de ser catalogats.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 joan, manresa, 20/07/2010 - 18:22

El Casal,18,15 h.-- Sr.Castells,serietat,si sap algu cap al fiscal directament,pro prou de insinuacions,rumors i efectes ventilador.L'unic partit penalizat judicialment a sigut el PSOE...Miri suprimint qoutas voluntaries i poca afiliació.Vosté matej..

#7 Edu, Barcelona, 20/07/2010 - 11:07

A mi l'única cosa que em queda clara amb tot aquest tema del finançament, és que ni ERC ni ICV tenen res a amagar, i la resta estan emmerdats... ara bé, la sociovergencia s'encarregara de tapar-se les vergonyes al parlament i a l'ajuntament, ja veureu

#6 Mariona, Barcelona, 20/07/2010 - 06:46

Abans de començar la moguda el tripartit hauria hagut de fer una declaració demostrant com financen els seus partits i fundacions només han anat a la recerca i captura de CiU i això crea desconfiança, aquestes desafortunades declaracions els delaten

#5 pepepillo, barcelona, 19/07/2010 - 22:57

I de lamillonada amb informes inutils no diu res...I de la condonacio del credit al PSC per part de laCaixa a canvi de...no diu res...Aneu el banc els que teniu hipoteca i aviam que us diuen i mho expliqueu

#4 Ramon, Barcelona, 19/07/2010 - 22:42

El dirigent lerrouxista Antoni Castells pertany al partit que va anar de romeria a Can Brians per acomboiar un Josep Maria Sala que, ara, amb dos collons, és cap de formació dels militants! Ni Carmen de Mairena ni Steven Tyler tenen tant de morro.