Política · 11 de Gener de 2018. 10:56h.

Indirecta de Junqueras a Puigdemont

El president d'ERC recorda en el seu escrit al Suprem que els diputats tenen "el deure d'assistir" a les sessions

Indirecta de Junqueras a Puigdemont

Oriol Junqueras i Carles Puigdemont, en una foto d'arxiu

L'ex vcicepresident i líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha llançat una indirecta a Carles Puigdemont, que pretén ser investit sense tornar a Catalunya; en la sol·licitud al Tribunal Suprem per reclamar que se li traslladi a una presó catalana i se li permeti acudir a la sessió constitutiva del Parlament i de la d'investidura.

El líder d'ERC argumenta, segons informa El Mundo, que, "segons l'article 4.1 del reglament del Parlament, els diputats han d'assistir als debats i votacions del Ple" perquè són "insubstituïbles" i el seu vot és "indelegable".

Aquestes al·legacions del líder d'ERC xoquen frontalment amb l'estratègia de Junts per Catalunya, que proposa que el seu candidat pronunciï el discurs d'investidura a través d'una videoconferència des de Brussel·les o que delegui en un diputat de la seva llista present a l'hemicicle el trasllat del missatge a la resta de parlamentaris.

Oriol Junqueras insisteix en diverses ocasions al llarg de l'escrit remès al jutge del Suprem Pablo Llarena en la impossibilitat de delegar la funció de diputat i en el caràcter "insubstituïble" dels parlamentaris electes.

ERC no ha donat el vistiplau a cap d'aquestes dues opcions malgrat que Junts per Catalunya va avançar un acord per investir Puigdemont. Els serveis jurídics de la formació republicana estan estudiant -els lletrat del Parlament també estan fent un informe jurídic- si la investidura telemàtica és legal o implica torçar el reglament de la Cambra fins incórrer en una irregularitat.

5 Comentaris

Publicitat
#5 Niceto, Alcañiz, 11/01/2018 - 17:22

Juanqueras li diu: vine, que trepitjaràs la presó i seré jo el president, que és el que vull ser. President martir, com l'anterior firmador de sentències de mort a catalans.

#4 Profugo, Desde el olvido, 11/01/2018 - 15:46

El hundimiento.

#3 Xexo, Premia, 11/01/2018 - 11:49

Esta mas claro que el agua quiere que venga para que lo detengan llamarle venganza o como se quiera

#2 Xexo, Premia, 11/01/2018 - 11:46

Esta mas claro que el agua quiere que venga para que lo detengan llamarle venganza o como se quiera

#1 joan, manresa, 11/01/2018 - 11:33

El Casal,11,28 h.--Tancarem la paradeta i anirem cap a la partideta,pro escriurem un afegitó..--Comencen ya els balls de dards enverinats..,a veure qui treu mes pit..,veurem passos esbojarrats..,el joc dels disbarats torna ya a començar.,quin Païs,quina misèria..lo mes trist de tot ,si tot continua axis,es que ,en proximas eleccions ,RIP per CAT