Publicitat
Política · 8 de Novembre de 2010. 18:17h.

Indirecta de les JERC a Sala i Martín

L'organització juvenil d'ERC recorda que es va oposar al nivel C a les universitats

Indirecta de les JERC a Sala i Martín

Gemma Lago i Joan Puigcercós, durant l'acte a la Pompeu

Les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) han recordat que l'economista Xavier Sala i Martín es va oposar a l'aprovació del Decret d'Universitats que obligava els professors universitaris a tenir el nivell C de català.

Per la seva banda, Joan Puigecós, que també ha participat en l'acte de les JERC a la Pompeu Fabra, ha assegurat que "sense l'actitud valenta d'Esquerra al Govern no hagués estat possible aprovar el decret català a la universitat", que com ha recordat Puigcercós "ha estat criticat per alguns sectors nacionalistes".

"Esquerra ha fet possible el canvi de tendència", ha dit, i ha recordat que s'ha passat del "liberalisme dels governs de CiU, amb el lema 'Depèn de tu', al Govern d'esquerres que ha legislat per garantir el dret dels estudiants a ser atesos en català". "Si no som decisius", ha advertit, "hi haurà marxa enrere".

Per últim, la candidata de les JERC, Gemma Lago, ha fet una encesa defensa de les polítiques educatives d'Esquerra, especialment en l'àmbit universitari, i ha afirmat que "els joves som el present i volem decidir sobre la nostra educació i el nostre futur".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 kim, hospi, 09/11/2010 - 13:24

En Xavier S i M es un docen i defensa l'excel.lencia en la docencia que no te res a veure amb que s'hagi d'obligar un nivell lingüistic. Els de JERC pixen fora de test, una cosa es ser catalanista i altra intelectual.

#4 joan, barcelona, 09/11/2010 - 13:07

es clar que es oposar o os penseu que es tant cortet com vosaltres.

#3 Roger, Sabadell, 09/11/2010 - 12:38

Pol, quan dius que vols els millors metges dedueixo que et refereixes només als millors d'entre els que parlen català o castellà.

#2 Marc, Reus, 09/11/2010 - 10:43

Ja però és que jo no vull haver d'anar als serveis públics que pago amb els meus impostos i veure'm forçat a canviar de llengua cada dos per tres.

El nivell C no és per filòlegs sinó per demostrar que es coneix la llengua pròpia del país.

#1 pol, franquesas, 09/11/2010 - 10:37

es que el nivel c no deberia ser un condicionante sino un merito yo como la mayoria de los no fanatizados encatalunya queremos que el medico que me atienda sea el mejor medico, y un maestros el mejor maestros y un albañil el mejor albañil no el mejo de los que tiene un nivel filologico