Publicitat
Política · 1 de Desembre de 2014. 17:32h.

Indirecta de Mas als fiscals

"Des de la política cal casar bé la legalitat i la legitimitat democràtica. El contrari ens porta al límit i no és el millor"

Indirecta de Mas als fiscals

Mas, durant l'acte

El president de la Generalitat, Artur Mas, s’ha trobat aquest dilluns amb el fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, que va firmar la querella en contra seu pel 9-N. També amb el president del TSJC, Miguel Ángel Gimeno, un dels jutges que haurà de decidir si l’admet a tràmit.

Mas ha acompanyat el conseller de Justícia, Germà Gordó, en una trobada amb els màxims responsables judicials de Catalunya, coincidint amb la celebració del Dia de la Justícia.

Durant la seva intervenció, el president de la Generalitat ha assegurat -probablement fent al·lusió a la querella- que “des de la política cal casar bé la legalitat i la legitimitat democràtica. El contrari ens porta al límit i no és el millor”. "Ens agradaria que tothom qui es dedica a la cosa pública entengui això”, ha afegit.

Mas, bastant tens, ha comentat que “agraeixo l'esforç que feu des de la justícia per a fer un país més transparent i més net, sense sospita,amb bones pràctiques”.

D’altra banda, ha manifestat que “l’Estatut de 2006 era un intent de millorar l'autogovern que va embarrancar. D'aquells vents, aquestes tempestes”. "Des del 2010, l'autogovern no només no va a més, sinó que clarament va a menys. A Catalunya suposa trencar el projecte comú”, ha explicat.

Segons el president, ”en una població d'orígens barrejats, el sentiment de voler més autogovern es manté majoritari com des de l'Edat Mitjana”. "Catalunya no es conformarà. La capacitat d'autogovern és consubstancial a la catalanitat”, ha puntualitzat.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#16 contribuyente, Zaragoza, 02/12/2014 - 11:43

En que país serio aun en acto institucional, se ha visto que un acusado presunto delincuente penal, comparta mesa y escenario con el Fiscal que le acusa y el Presidente del TSJC que debe juzgarlo, incomprensible, estos se deberían haber "figurado" y no aceptar tal invitación.

#15 Fran, Vilassar de dalt, 02/12/2014 - 11:02

Si Mas "la guineu" es pren la molèstia de mirar que vol dir "legítim", es (segons l'Institut d' Estudis Català) "Fundat en dret, vàlid perquè és conforme a llei, als principis acceptats. ".

Quina part de "Vàlid per que es conforme a la llei" no entén en Mas ?.

O no sap que diu quan parla ?

#14 Pepón, Bcn, 02/12/2014 - 10:00

Mas, de lo único que puedes dar lecciones es de hundir empresas, partidos políticos y países, que no estados porque de momento no puede.

#13 José Quinta, LH, 02/12/2014 - 08:30

Y saltarse las leyes invocando al pueblo nos lleva a la tiranía. Ojalá, todos los dirigentes políticos lo entendieran. Ah, y la alusión a la Edad Media, de traca i mocador!

#12 DLM, Barcelona-España, 02/12/2014 - 06:56

El caso es jugar con el lenguaje y no decir claramente lo que se piensa, que no es otra cosa que, cuando le interesa al Sr. Mas, la legalidad se tiene que plegar ante una supuesta legitimidad. Si tan convencido está de que tiene una legitimidad incontestable, esfuercese en cambiar las Leyes.

#12.1 JoanMarti, VCN Catalunya, 02/12/2014 - 08:41

Com vols canviar les lleis si mai tindrem majoria a espanya, perque sapigues que es una colonia i perque volem l'independencia

#12.2 Antonio Jesus, que mas da , 02/12/2014 - 12:04

Ni en España, ni en Cataluña, a raíz de ultimo conteo realizado por ustedes mismos. 1,5 millones