Publicitat
Política · 15 de Gener de 2021. 11:36h.

Indults abans de campanya?

Sánchez pot enfonsar la candidatura d'Illa

Indults abans de campanya?

El més que probable ajornament de les eleccions a Parlament, previstes per al 14 de febrer, pot provocar que, segons informa el diari ABC, el Consell de Ministres concedeixi l'indult als presos independentistes abans de celebrar els comicis, que es poden traslladar a un cap de setmana de maig o juny, i que aquests puguin participar en la campanya electoral de forma activa.

Si això acaba succeís, complicaria la campanya electoral del candidat del PSC a la presidència de la Generalitat i encara ministre de Sanitat, Salvador Illa, que havia incrementat les esperances dels socialistes d'obtenir un bon resultat el 14 de febrer.

Davant d'aquesta situació, el PSC defensa avui a la taula de partits que l'ajornament de les eleccions no excedeixi del mes de març i proposa celebrar-les abans de Setmana Santa -aquest any és del 28 de març a el 4 d'abril-. Els socialistes, que aspiren a pescar vots de Ciutadans, prefereixen posposar les decisions relacionades amb els presos a la cita amb les urnes.

Tanmateix, el calendari previst per prendre una decisió sobre l'indult permetria que els dirigents independentistes participessin en campanya -si les eleccions no se celebren fins al maig o al juny- sempre i quan l'Executiu de Pedro Sánchez els hi concedís aquesta mesura de gràcia.

El Ministeri Justícia, segons informa La Razón, pot disposar dels informes preceptius -falten els de l'Advocacia de l'Estat i el Tribunal Suprem- a mitjans o finals de març, per la qual cosa disposaria de més d'un mes perquè el Govern espanyol pogués pronunciar-se sobre aquesta qüestió. En cas favorable, s'ha de publicar al BOE també amb la signatura de Rei.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#18 Ramón, BCN, 17/01/2021 - 10:57

Para finales de mayo el efecto "Illa" habrá desaparecido, sobre todo si los políticos presos son indultados y pueden hacer campaña electoral...para entonces, de Illa pocos se acordarán en Catalunya.

#17 Pregunto jo, Tarragona, 17/01/2021 - 06:34

I que es lo que no s ha carregat en Sanchez ???

#16 David, Mataro, 16/01/2021 - 14:11

Cataluña sera la tumba del gobierno comunista de España.

#15 Facholin, Barcelona, 16/01/2021 - 06:33

Otro gol del indepentismo al gobierno de España. La PSOETA ya no tendra tan claro el ganar en cataluña.

#14 pepe, andorra, 15/01/2021 - 18:57

buenu, disho lo disho en el fondo me sabe una poquita mal por el ministrIlla..... y por la ministeria q le iban a dar al Iceta, jajjs.