Publicitat
Política · 9 de Juny de 2009. 15:17h.

Iniciativa critica el Govern

Baltasar manté les crítiques pel pla d'ajuts a l'automòbil

Iniciativa critica el Govern

Baltasar i Saura, en una imatge d'arxiu

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, manté les crítiques al pla d'ajudes a la compra de vehicles aprovat per la Generalitat. En unes declaracions al programa 'El matí de Catalunya Ràdio', Baltasar s’ha mostrat convençut que se subvencionen cotxes que, d'aquí a pocs anys, quedaran fora de mercat perquè són massa contaminants i per això considera el pla una ocasió perduda. El conseller creu que això farà que hi torni a haver un altre desajustament d’aquí a 3 o 6 anys i ha defensat que és bo per a l’economia treballar per reduir les emissions de carboni. “Si d’aquí a pocs anys se’ns exigirà un tipus de vehicle amb un límit màxim d’emissions, etc., doncs, és clar, com més tard entrem en aquesta via, més car ens costarà”.

Garoña ha estat un altre dels temes que ha tractat Francesc Baltasar en l’entrevista. El conseller creu que cal fer un pla coherent de tancament progressiu de les centrals nuclears que doni temps a la implantació de les energies renovables. No obstant això, no s’ha mostrat gens optimista sobre què farà el govern central amb la central de Garoña, a Burgos. “Em temo el pitjor. Em temo que, en aquest sentit, doncs -el govern- farà cas de les pressions de sectors nuclearistes i d’alguna manera no es produirà el tancament de Garoña”.

Sobre el Quart Cinturó, el conseller Baltasar confia que el Ministeri de Foment faci cas del govern català, que, tot i que no té un acord tancat, sí que ha fixat unes bases en relació amb aquesta obra. Per Baltasar, “estem en una fase que hem de convèncer el Ministeri de Foment que el seu projecte és dolent (...) I els hem de convèncer!! Al cap i a la fi, qui gaudirà i qui patirà aquesta via serem els catalans. Per tant, és lògic que hi tinguem algunes coses a dir, no?”.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 marc, barcelona, 09/06/2009 - 16:25

Crec que és necessari que e-notícies es faci ressò de que hi ha hagut manipulació barroera per part del ministeri en el recompte de vots en perjudici a II. La gent ho ha de saber.