Política · 2 d'Abril de 2012. 10:13h.

Iniciativa de Reagrupament perquè la UE reconegui Catalunya independent

En cas que la Comissió Europea ho accepti s'hauran de reunir un milió de signatures

Iniciativa de Reagrupament perquè la UE reconegui Catalunya independent

Joan Carretero

Reagrupament Independentista promou la presentació d’una Iniciativa Ciutadana Europea "perquè la Unió Europea estableixi la legislació de l’acte de reconeixement de la successió, com a membre de la UE, d'un nou estat sorgit de la secessió democràtica d’un altre estat membre. I ho ha fet el dia 1 d’abril, el primer dia hàbil per a presentar iniciatives ciutadanes a la Comissió Europea".

En el termini màxim de dos mesos, la Comissió Europea haurà de decidir si accepta a tràmit la Iniciativa Ciutadana Europea que Reagrupament Independentista promou davant les institucions europees. En el cas que la Comissió Europea accepti aquesta iniciativa els promotors hauran de reunir un milió de signatures perquè es pugui tramitar.

Joan Carretero, líder de Reagrupament Independentista i exconseller de Governació del Govern de Catalunya, és el representant del comitè de ciutadans que ha presentat la Iniciativa Ciutadana Europea, atès que les organitzacions, entitats o partits polítics les poden promoure i donar-hi suport, però no presentar-les. Ho ha de fer un comitè de ciutadans compost, com a mínim, per set ciutadans que resideixin a set estats diferents de Unió.

Coincidint amb la presentació de la Iniciativa, Joan Carretero ha declarat que “exhaurirem totes les vies per assolir la independència de Catalunya, òbviament per la via democràtica, i la Unió Europea ens assegura aquest camí”.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#17 Benet, Cat, 04/04/2012 - 11:02

A casa, majors d'edat som 6, ja teniu 6 signatures, com ja sóc de Reagrupament ja em passereu els papers per signar, salut,

#16 Castells, Bcn, 02/04/2012 - 21:42

On s'ha de signar?

#14 Dorotea, Barcelona, 02/04/2012 - 17:21

Molt bona iniciativa !
Cal exhaurir totes les vies per assolir que Catalunya esdevingui un estat de dret de la Unió Europa

#13 joan, manresa, 02/04/2012 - 17:15

El Casal,17,05h.--Sr.Carretero,aquest és el camí.,amb inteligencia i cohesió..,el milió de firmes el te asegurat ,sobrat diriem..,are ens cal presionar la Comissió Europea.I per ultim no oblidem el Nostre Parlament i a CIU..,sense ells tampoc u aconseguirem.Sr.Carretero,ayudi i arrastri a CIU..

#12 Manel de Sant Antoni, SANT ANTONI DE MAR (Baix Empordà), 02/04/2012 - 15:55

Catalunya només podrà assolir la cobejada independència si te al seu front homes com en Joan Carretero. Cal que rebutgem imitacions.