Publicitat
Política · 28 de Setembre de 2011. 21:20h.

Iniciativa es queda sense número dos al Congrés

Núria Buenaventura renuncia després de les investigacions del Suprem

Iniciativa es queda sense número dos al Congrés

Núria Buenaventura, en una foto d'arxiu

La número dos d'Iniciativa a les eleccions del 20-N, Núria Buenaventura, ha renunciat després de les investigacions que està duent a terme el Tribunal Suprem per un presumpte delicte de prevaricació comès l'any 2009, quan era directora de Medi Natural de la Generalitat. Buenaventura també ha renunciat a la seva condició de membre suplent de la Diputació Permanent del Congrés.

En la seva carta, la dirigent ecosocialista ha assegurat que "des d’aquesta posició em serà més fàcil defensar la meva actuació". "Crec que les persones que defensem la necessària regeneració democràtica de les nostres institucions (...) hem d’actuar en conseqüència en tots els actes de la nostra vida política. Aquest ha estat el meu tarannà al llarg dels anys en els que he tingut responsabilitats públiques", ha indicat.

"La meva contribució al projecte d’ICV no acaba avui, només obre una nova etapa de treball que seguiré fent des de la militància en l’ecosocialisme", ha afegit.

El 17 de juliol del 2009, Bonaventura va dictar una resolució que aprovava de manera experimental fer servir vesc per capturar ocells. La pràctica consisteix a posar cola en arbustos perquè els ocells hi quedin enganxats. Es van donar 3.000 permisos.

La Fiscalia troba que hi ha indicis de delicte perquè la decisió era "frontalment contrària a la normativa europea, estatal i fins i tot autonòmica", segons consta a la interlocutòria del Tribunal Suprem.
 

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 29/09/2011 - 16:20

Si volia representar l'ecologisme polític havia d'haver pres postures ecologistes quan era al govern, enlloc de cedir gairebé sempre a la pressió dels caçadors fins al punt de vulnerar les lleis. Si hagués consultat l'opinió de les entitats ecologistes, no hauria ficat la pota.

#1 Apa, Expoliada, 29/09/2011 - 08:57

Si el seu taranna robar predicar el q no fan,volen q tots anem en burro x no contaminar i ells en Audi, tenen xalets a peu de platja King-taranna