Publicitat
Política · 6 d'Agost de 2010. 13:56h.

Iniciativa votaria en contra dels correbous

La formació negocia anar en coalició amb els antitaurins per a les properes eleccions al Parlament

Iniciativa votaria en contra dels correbous

Una imatge de correbous

La portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha reiterat el vot en contra del seu grup de la Llei que regula els correbous, que aquesta setmana ha rebut l'aval del Consell de Garanties Estatutàries. "Nosaltres votaríem en contra dels correbous", ha dit Camats. També ha apuntat que seran "conseqüents" amb el seu vot a la ILP que va prohibir les corrides de toros a Catalunya i votaran "el mateix a l'una i a l'altra". Camats creu que seria "una llàstima per al país" que en aquesta llei "no es reproduís" el mateix debat "sa, bo i democràtic" que hi va haver amb la prohibició de les corrides, amb la qual "hem donat un missatge al món". "Si ens quedem sols serà una llàstima", ha dit Camats.

D'altra banda, ha reconegut que la seva formació està negociant amb el Partit Antitaurí contra el Maltractament Animal (PACMA) per concórrer junts a les properes eleccions al Parlament de Cataluna. Camats ha dit que “la negociació amb el PACMA i altres persones i grups té a veure amb la consciència política i és lògic que acabem sumant”.

El partit antitaurí ha valorat de forma "molt positiva la postura d'ICV pel que fa a l'abolició de les curses de braus a Catalunya, i la seva coherència al posicionar contraris als correbous". En un comunicat a la seva web, la presidenta del PACMA, Mireya Barbeito ha afegit que "ICV brinda una oportunitat de fer realitat la representació de les postures animalistes al Parlament català".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Enric, Girona, 08/08/2010 - 16:39

Molt bona, Iniciativa! Després tocarà votar aprovar una llei contra la següent salvatjada, l'avortament d'éssers humans. Ànims, estic amb vosaltres!

#7 Oriol, BCN, 08/08/2010 - 12:54

Si no m'equivoco, la 1ª cursa de toros a CAT va ser al 1387, i tenint en compte que el toro és un animal present a tot el Mediterrani, no seria d'estranyar que l'origen del "toreig" sigui català, o en bona part català. Vaja, com Colon segons alguns

#6 Tzatza, BCN, 07/08/2010 - 17:27

Algú pot informar sobre qui va implantar les corrides de toros a Catalunya? Tinc entés que la plaça de toros d'Olot és la més antiga d'Espanya.

#5 Torrescárcela, Barcelona, 07/08/2010 - 17:01

(sigue) las puertas de las gateras por la noche para q se escapen las mascotas y no tener que cuidarlas (Vilanova y la G) ¿por q envian a las mascotas a los ayuntamientos donde las pueden sacrificar. Yo sí estoy en contra de eso y voto a Ciudadanos.

#4 Torrescárcela, Barcelona, 07/08/2010 - 16:56

Si la pos tura de ICV en favor de los animales es auténtica, ¿por q no promueven una Inicitiva legislativa popular contra los correbous?, ¿por qué en los ayuntamientos en q gobiernan no hacen que se cumpla la obligación del chip? ¿por q abren las