Publicitat
Política · 23 de Setembre de 2017. 15:19h.

Insubordinació del Govern

Forn anuncia que els Mossos "no accepten la coordinació dels representants de l'Estat"

Insubordinació del Govern

Trapero amb el director general, Pere Soler

El conseller d'interior ha afirmat que els Mossos no accepten "la ingerència de l'Estat" i que així ho han informat a la reunió que ha tingut lloc avui. "No podem acceptar que, sota el paraigua de la coordinació, es pretengui dirigir el cos". Forn ha explicat que el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero "ha expressat la voluntat del cos de no acceptar la coordinació dels representants de l'Estat espanyol".

Segons ha afirmat el conseller, "Catalunya ja disposa d'organismes per coordinar tècnicament les actuacions dels cossos de policials en el marc de la junta de seguretat" i ha criticat que "l'Estat espanyol pretén dirigir la Policia de la Generalitat". Forn també ha denunciat "la voluntat d'intervenir els Mossos d'Esquadra, de la mateixa manera que s'ha fet amb les finances catalanes".

Així mateix, el conseller ha anunciat que estudien una resposta jurídica a l'ordre del fiscal. Des del compte oficial de tuitter dels Mossos d'Esquadra s'ha publicat un missatge en què asseguren que el cos continuarà "treballant com sempre: exercint les nostres competències per garantir la seguretat i l'ordre públic i estar al servei del ciutadà".

Pere Soler i Joaquim Forn

Publicitat
Publicitat

71 Comentaris

Publicitat
#73 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 24/09/2017 - 18:16

Setge d'ultres i agressió a la presidenta de les Corts d'Aragó a l'assemblea d'electes.
Violeta Barba ha rebut un cop al pit amb una ampolla d'aigua plena.
La policia ha advertit de la manca de reforços (la resta cerca paperetes i urnes).
Els assistents han hagut de sortir escortats.

#72 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 24/09/2017 - 17:57

El govern dels EUA desmenteix El Periódico sobre l’avís de la CIA.
El govern americà no ha trobat cap nota als seus arxius o bancs de dades com la que El Periódico deia que la CIA havia enviat a la policia catalana.

#71 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 24/09/2017 - 17:53

Una persona sola travessant un bosc de nit té por.
Cinquanta persones travessant un bosc ja no tenen por.
Cinc-centes persones travessant un bosc i és el bosc que s'espanta.

#70 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 24/09/2017 - 17:35

Una vintena de diputats del parlament escocès han enviat una carta al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, dient-li que les detencions de membres del govern català d’aquest dimecres són “una violació de les normes de la democràcia europea”

#69 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 24/09/2017 - 17:31

Unes 200 persones es van concentrar dissabte a les portes del consolat espanyol a Montreal, al Quebec, per reclamar la celebració del referèndum d'independència català i per condemnar la repressió de l'Estat espanyol. Els participants en la concentració van denunciar la deriva "totalitària" i "no democràtica" del govern espanyol.