Publicitat

La portaveu li diu “racista” a Xavier Rius en roda de premsa

Insults a Palau

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha acusat al director d’e-notícies, Xavier Rius, de ser un “racista” i un “masclista” durant la roda de premsa oficial al Palau de la Generalitat. Les acusacions s’han produït després de la reunió del Consell Executiu de tots els dimarts.

El periodista de El Confidencial Marcos Lamelas ha preguntat si la retirada de l’acreditació a Xavier Rius “serà per sempre” i si “això significarà algun canvi en la pancarta que tenen penjada al Palau de la Generalitat des de l’època que Quim Torra a favor de les llibertat d’expressió”. “Alguna cosa grinyola”, ha afegit.La portaveu ha acusat aleshores a Xavier Rius de “comportament impropi continuat” i ha assegurat que “tots els mitjans de comunicació degudament acreditats tenen les portes obertes per poder exercir el dret a la informació”. “Mai haurà debat per part nostra sobre aquest tema”, ha continuat.

Plaja ha insistit que se li havia retirat l’acreditació després que “se li hagi dit diverses vegades que ni les formes ni el to de les seves intervencions respectava els mínims de comportament” i l’ha acusat també de vulnerar “el codi deontològic de la professió”. Sobre les paraules dels humoristes de TV3 Jair Domínguez i Lluís Jutglar, que demanaven una fel·lació a la reina Letizia i la seva filla -menor d’edat-, no ha dit res.

“A més, aquesta persona ha aprofitat de manera reiterada les seves compareixences per fer discursos de caràcter racista i de caràcter masclista”, ha subratllat sense aclarir la base d’aquestes acusacions.

Al seu parer, el director d’e-notícies ha aprofitat “el seu torn de paraula, en reiterades ocasions, per fer intervencions que no tenien res a veure amb el contingut de la roda de premsa”.

La portaveu del Govern català -actualment en mans d’Esquerra i Junts- ha afegit que “són moltes les queixes que hem rebut de companys de professió durant aquests mesos i en etapes anteriors”. L’exdiputat d’ERC i ara director del digital La República, Joan Puig, de marcat perfil independentista, ja va afirmar el 21 de juliol del 2020 que “faries bé de no venir a les rodes de premsa de govern”. Puig va ser conegut en la seva etapa de diputat per ‘assaltar’ la piscina que Pedro J. Ramírez tenia en un xalet a les Illes Balears.

Al director d’e-notícies no li consta cap, ni verbal ni per escrit, llevat una el 13 d’abril del 2020 arran de la polèmica de l’aleshores conseller d’Interior, Miquel Buch, que va veure una intencionalitat de l’Estat per enviar 1.714.000 mascaretes en plena pandèmia. Els primers quatre números coincideixen amb l’any de la desfeta de 1714.

La portaveu del Govern, que és periodista, ha anunciat també la “revisió de totes les acreditacions que hi ha” i que estan treballant en un “decàleg amb unes normes mínimes de sentit comú” en col·laboració amb el Col·legi de Periodistes i el Consell de la Informació de Catalunya per regular  “el comportament en una sala de premsa”.

La roda de premsa a Palau, després de les acusacions de “racista” i “masclista”, ha continuat normalment. Cap altre periodista acreditat ha preguntat sobre el tema.

 

Bizum: 600.43.49.84

Patreon: https://www.patreon.com/xriusenoticies

Tienda online: https://xavierrius.myspreadshop.es/

Publicitat
Publicitat

93 Comentaris

Publicitat
#87 bejota, bcn, 06/11/2021 - 16:20

PERE ARAGONÉS:"LOS QUE RECHAZAN LA REPUBLICA CATALANA ,QUE SEPAN QUE LA R.C. NUNCA LES RECHAZARÁ." NO SE PUEDE SER MÁS CÍNICO.USTED Y CUALQUIER OBSERVADOR SABE QUE HAY UN ACUERDO NO ESCRITO PARA MARGINAR (O IGNORAR) A LOS QUE NO PERTENECEN A SU TRIBU EN EL MEJOR DE LOS ESCENARIOS;EN EL PEOR , EL LINCHAMIENTO ESTA GARANTIZADO

#86 bejota, bcn, 06/11/2021 - 12:15

PERE ARAGONÉS:"LOS QUE RECHAZAN LA REPUBLICA CATALANA ,QUE SEPAN QUE LA R.C. NUNCA LES RECHAZARÁ." NO SE PUEDE SER MÁS CÍNICO.USTED Y CUALQUIER OBSERVADOR SABE QUE HAY UN ACUERDO NO ESCRITO PARA MARGINAR (O IGNORAR) A LOS QUE NO PERTENECEN A SU TRIBU EN EL MEJOR DE LOS ESCENARIOS;EN EL PEOR , EL LINCHAMIENTO ESTA GARANTIZADO

#85 Joan Ferrandis, Barcelona, 04/11/2021 - 23:28

Joan Puig fue condenado a pagar 30.000 € por insultar a Air Berlín, vinculándola con el nazismo. Con esos antecedentes, el condenado Joan Puig es el menos indicado para "controlar" el funcionamiento de las ruedas de prensa del Govern.

#84 Santi F., BCN, 04/11/2021 - 10:56

Patrícia Plaja: Hipoócrita y mentirosa.

#83 Marcial Heredia, el circo de la tele, 03/11/2021 - 19:38

Hoy nos ha dejado el maestro y amigo, intelectual, músico, y persona inolvidable, que siempre estuvo al lado de convergentes e independentistas desde su fundación. Su fuerza inspiradora perdurará. Yo tengo un chiringuito A orilla de la playa Lo tengo muy bonito Y espero que tú vayas. Adéu Georgie.