Publicitat
Política · 13 de Desembre de 2016. 19:41h.

Intel·lectuals amb Demòcrates

Elisenda Paulize, Enric Vila, Anna Arqué, Bernat Dedéu, Jordi Graupera i Uriel Bertran fan campanya pel referèndum

Intel·lectuals amb Demòcrates

Castellà, Paluzie, Bertran, Vila, Arqué, Dedéu (foto: Demòcrates)

Elisenda Paluzie, Enric Vila, Anna Arqué, Bernat Dedéu, Uriel Bertran, Jordi Graupera i Antoni Castellà han fet una crida als partits independentistes perquè se sumin a la campanya ‘Demócrates pel Sí’, en defensa del referèndum i que la formació -escissió d’UDC- ha presentat aquest dimarts al Col·legi de Periodistes.

El portaveu de Demòcrates de Catalunya, Antoni Castellà, ha explicat que la campanya començara aquest dijous amb un concert a la sala La Nau del Poblenou i tindrà tres eixos: convèncer als “dubtosos” a través d’una campanya a les xarxes socials; adreçar-se “a la societat civil organitzada que ha manifestat dubtes o directament oposició a la independència de catalunya per animar-los a participar en el referèndum com a compromís democràtic”; i instal·lar “carpes de motivació” al carrer a favor de la independència.

La professora d’Economia, Elisenda Paulize, ha assegurat que “cal que els partits polítics s'activin ja per iniciar la campanya del Sí, i ens cal una campanya serena, positiva i argumentada per no caure en els errors comesos en la campanya d'Escòcia”, ha assegurat Paulize, alhora que ha trobat un “encert” que el Govern hagi incorporat el referèndum al full de ruta. També ha considerat que la campanya del ‘sí’ ha d'incidir en què “la independència és la garantia per assolir la cohesió social i el progrés econòmic”.

Per la seva banda, l’escriptor Enric Vila ha considerat que “el referèndum es l'únic diàleg que Catalunya pot oferir a Espanya”, i ha destacat que la seva celebració “farà que Catalunya deixi de ser un instrument de demagògia”. “El referèndum ens permet una doble victòria: la primera és fer-lo, i la segona és guanyar-lo. Per tant ja era hora que algú trenqués el gel, i ens posem tots a treballar per guanyar-lo”, ha reblat.

La consultora en comunicació, Anna Arqué, ha subratllat que “vivim en un escenari de victòria”, perquè “la majoria social per la independència ha aconseguit traspassar de la societat al parlament”. En aquest sentit, ha manifestat que “la tasca del lideratge polític és fer una bona gestió d'aquesta realitat”, i ha insistit en què “és molt important fer partícip a la comunitat internacional des del primer moment perquè aquesta pugui fer els informes i les observacions pertinents respecte al procés d'alliberament nacional del nostre poble”.

”Una persona un vot és un concepte que entén tothom arreu del món. Des d'un punt de vista cartesià és irrefutable, i trenca d'una vegada per totes amb els eufemismes que el procés ha anat generant aquests últims anys”, ha defensat el filòsof i professor de la URL, Bernat Dedéu. “Per guanyar cal arriscar: el nostre enemic és la por, i hem de vèncer aquesta por per guanyar”, ha dit.

El dirigent de Solidaritat per la Independència, Uriel Bertran, al seu torn, ha afirmat que “el referèndum té un caràcter vinculant, i per tant el que diguin les urnes serà definitiu, i aquest guanyar el referèndum serà la culminació del moviment d'autodeterminació iniciat a Arenys de Munt el 2009”. Bertran s'ha mostrat convençut que “l’Estat Espanyol no s'atrevirà a tocar les urnes d'un referèndum vinculant si ja no es va atrevir a fer-ho en el procés participatiu del 9N”.

Per altra banda, encara que no ha pogut assistir a la presentació de la campanya, el filòsof i professor universitari, Jordi Graupera, també és un dels intel·lectuals que dóna suport a la iniciativa ‘Demócrates pel Sí’.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#19 pers, tortosa, 14/12/2016 - 20:16

Han faltado los intelectuales desde el principio.Demasiados nacionalistas y filo-fascistas,pero poco demócratasY no será porque Madrid y adláteres no se lo hayan puesto fácil.Este país de democracia franquista,con diputados puestos a dedo ,es extraño ver como defienden todos,allá y aquí esta fo

#18 Esperança Garcia, Barcelona, 14/12/2016 - 13:45

En aquest país a tothom li diuen intel·lectual....tots els dies són històrics i tots els polítics honrats. I això sent una autonomia...imagineu-vos quan siguem independents. Serem l'hòstia.

#17 joan rovira, barcelona, 14/12/2016 - 11:35

Anomenar intel.lectuals a Uriel Bertran, Antoni Castellà etc es com dir que Rajoy es esportista d'elit per caminar ràpid una hora al dia. Intel.lectual no es el que escriu qualsevol cosa, s'ha de tenir un plus, que aquests no tenen ni de lluny.

#16 Nil, Barcelona, 14/12/2016 - 11:24

Intel·lectuals -> , Enric Vila i Uriel Bertran.
Ole ole el nivel.

#15 xavier fabra, only bcn, 14/12/2016 - 10:54

pero quienes son estos ? uno de estos intelectuales no era el que decía que cataluña tiene que ser un vietnan para los españoles