Publicitat
Política · 15 de Març de 2013. 15:12h.

Intercanvi de retrets pel fiasco de la cimera anticrisi

Maurici Lucena assegura que la federació nacionalista "menteix"

Intercanvi de retrets pel fiasco de la cimera anticrisi

Maurici Lucena

Convergència i Unió i el Partit dels Socialistes de Catalunya s'enfronten pel fracàs de la cimera anticrisi que s'havia de fer aquest cap de setmana. En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio el portaveu de CiU, Jordi Turull ha afirmat que les propostes del PSC eren irreals i que Convergència no pot assumir acords que després no podria complir.

"El govern ha fet un càlcul aproximat de totes les propostes del PSC i sumaven 6.000 milions d'euros. És que, és clar, anar així a una cimera sabent l'ofec econòmic i l'ofec de tresoreria que té la Generalitat, és no tocar de peus a terra."

El portaveu del PSC, Maurici Lucena, ha acusat Turull de manipular la realitat. "Clar que menteix, quan diu això dels 6.000 milions, bé, menteix, o sigui, fa un ús molt flexible de la realitat. Per què? Perquè ell sap perfectament que el que hi havia era una llista de la qual havíem de prioritzar".

Lucena ha explicat que la cimera no es fa perquè encara s'està pendent dels pressupostos i de la flexibilització del dèficit anunciada pel govern espanyol. Tot i això, tant CiU com el PSC coincideixen que era millor desconvocar la cimera anticrisi que arriscar-se a un fracàs, però no descarten que es pugui fer més endavant.

També el portaveu del Govern, Francesc Homs, en declaracions a la Xarxa, ha assegurat que el Govern “no es pot permetre el luxe de convocar una cimera que acabi com el rosari de l’aurora” ja que seria un “espectacle lamentable si es produís”.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 XavierParis, q, 18/03/2013 - 12:08

q