Publicitat
Política · 6 d'Octubre de 2009. 19:37h.

Interior demana responsabilitats pel fiasco del Combi-3

A l’empresa Jocs del Mediterrani per un "error tècnic"

Interior demana responsabilitats pel fiasco del Combi-3

El secretari general del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, durant la presentació de la nova imatge de la Loteria de Catalunya

El consell d’administració de l’Entitat Autònoma de Jocs i Apostes (Eaja) ha acordat aquest dimarts exigir a l’empresa Jocs del Mediterrani que "assumeixi les responsabilitats tècniques i econòmiques que se’n derivin de la incidència que ha obligat a paralitzar temporalment la variant Combi-3", segons un comunicat difós per l'Eaja.
 
L’Eaja va detectar l’error després del primer sorteig de la nova variant i va traslladar a l’empresa operadora, que va guanar el concurs per prestar el servei integral de les loteries de la Generalitat i que va crear la Combi-3. Tot el relacionat amb el joc és responsabilitat del secretari general del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada.

Es diu que el fet suposa "un incompliment greu de les obligacions contractuals essencials, que ha produït i produirà danys i perjudicis de diversa índole a la imatge de les loteries titularitat de la Generalitat".
 
S'afegeix que "quan es va detectar l’error en l’aplicació del disseny de la nova modalitat Combi-3, que no compleix el principi d’incertesa, una condició indispensable de les activitats en matèria de joc, l’Eaja va sol·licitar un informe exhaustiu per tal de conèixer les causes i afectacions esdevingudes en la implatanció del joc".
 
L'Eaja ha comunicat a l’empresa que "es reserva l’exercici d’emprendre les accions legals corresponents a fi d’obtenir la reparació dels greus danys i perjudicis causats a aquest organisme i a la imatge de les loteries de la Generalitat per una prestació deficient del servei".
 
La Generalitat, a través l’Eaja, va decidir suspendre temporalment la variant Combi 3 per problemes tècnics en el seu sistema, però aquesta suspensió no afecta a la resta de jocs de les loteries de la Generalitat, que continuen funcionant amb normalitat.
 
Segons el comunicat, l'Eaja "destina tots els seus beneficis a fins de caràcter social, i l’any passat va aportar 16 milions d’euros al Departament d’Acció Social i Ciutadania per a l’ampliació i/o construcció de diversos equipaments socials destinats a persones amb disminució o gent gran".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 JUDITH, MOLINS, 09/12/2009 - 14:28

La responsabilitat la te qui cobra per vetllar pel bon funcionament d´un projecte. En aquest cas els responsables no es troben només a la política, també a les empreses privades adjudicataries: UTE Indra i Scientific Games!!!!!

#6 Hayek, Barcelona, 07/10/2009 - 13:54

Veig clarissim que els culpables són el neolliberalisme, els empresaris, els capitalistes i tots aquells que es volen fer rics "explotant als demés" jajajaja. Però no són els polítics els que més exploten a la gent i millor viuen? Curiós.

#5 Piu Piu, Cat, 07/10/2009 - 12:42

Els resultats triguen hores o bé dies (!) a publicar-los a la web, ara això del combi, que em va dir l'estanquer que havien repartit MOLTS mes premis que recaptació havien fet... etc. Vaja colla d'intel.ligents!

#4 Jordi, Barcelona, 07/10/2009 - 10:07

¿Recordeu quan les loteries eren cancerígenes i "depauperaven" i "alienaven" les "classes populars" per culpa de CiU? ¿Quan s'acabara aquesta farsa, aquesta mentalitat tramposa campiona en les connotacions semàntiques?

#3 judith, Barcelona, 07/10/2009 - 09:59

Si tots sapiguessin la de ineptes que treballen a la Eaja a Molins de Rei, la de hores de ma sobre ma, com aquella imatge que tenim tots al cap dels funcionaris. Qui hagi respirat dins aquell edifici, ben segur no se li fa extrany lo del Combi3.