Publicitat
Política · 13 de Juliol de 2015. 14:40h.

Interior envia 140 nous policies a Catalunya

Jorge Fernández reivindica "el compromís" del Govern espanyol amb els catalans

Interior envia 140 nous policies a Catalunya

Jorge Fernández, amb els policies

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha presidit avui al Complex Policial de Sant Martí-La Verneda (Barcelona) l'acte de presentació de 140 nous agents de la Policia Nacional que s'incorporen a les respectives plantilles policials a la Prefectura Superior de Catalunya. Els 140 nous policies, 108 homes i 32 dones, pertanyen a la XXIX Promoció de l'Escala Bàsica.
 
El ministre de l'Interior ha afirmat en la seva intervenció que "la incorporació d'aquests agents del Cos Nacional de Policia torna a corroborar el sòlid i continuat compromís que el Govern d'Espanya manté amb la seguretat pública a Catalunya".

Així mateix, ha remarcat que "mantenir aquest compromís amb Catalunya implica un esforç considerable, doncs, els policies aquí presents representen el 75% dels integrants de la seva promoció, acabada de sortir de l'Acadèmia. Aquestes xifres demostren per si soles que per al Govern d'Espanya la seguretat dels catalans és una prioritat indiscutible ".

Després de subratllar que les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat compten a Catalunya amb més de 6.600 efectius 3.200 policies nacionals i 3.400 guàrdies civils-, el ministre de l'Interior ha destacat que "el Govern no escatima capital humà ni recursos materials". De fet, "només en la Direcció Superior de Catalunya l'Executiu ha destinat durant el període 2012-2015 més de 10 milions d'euros a infraestructures i equipaments".

Fernández Díaz ha ressaltat que la seguretat pública a Catalunya és "una tasca compartida i coordinada, de manera que les competències policials de Guàrdia Civil i Policia Nacional han de fer-se compatibles amb les atribucions pròpies de la policia autonòmica catalana i les dels cossos de Policia local, mantenint per a això necessàries relacions de col·laboració i cooperació".

"Aquesta bona sintonia entre cossos policials s'ha d'estendre també a l'àmbit institucional; com ja li he expressat al nou conseller d'Interior, el meu amic Jordi Jané, des de la lleialtat institucional, per la meva part li reitero la meva millor disposició perquè existeixi una fluïda col·laboració. Ningú entendria que discrepàncies competencials o pruïja determinats poguessin generar, com a conseqüències indesitjades, més riscos en la seguretat dels catalans", ha indicat.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#12 Pope, BCN, 15/07/2015 - 13:06

Ja,ja,ja,ja,ja. Es deu pensar que ens xuclem el dit. El seu amor per Catalunya no el deixa dormir. Pobret!! Té una cara com el ciment. Ja no sap què és dir la veritat. Està preparant els efectius ?per si fan falta? i a més li hem de donar les gràcies. . .Que gaudeixi perquè li queda poc.

#11 Justa la fusta!, Barcelona, 14/07/2015 - 15:10

Es compromet a repartir llenya, a difamar i fer córrer rumors falsos, a detenir transitòriament tants catalans com pugui, fer-los la foto emmanillats i deixar-los anar, a interferir tant com pugui als mossos, a circular tocant les sirenes per fer-se veure en operacions bluf de cara a la galeria.

#10 Pau Massaguer, Porqueres, 14/07/2015 - 06:36

La Policía Nacional i la Guardia Civil sempre donen més seguretat en front a l´amenaça jihadista que tenim tant a prop gracies a gent com l´Angel Colom.
Gracies Ministre.

#10.1 Bernat Tallaferro, Besalú, 14/07/2015 - 11:50

Si, clar, per això els informen que els mossos estan darrera seu. Així foten el camp corrents, no?.
Si algú deixa passar jihadistes, es el govern eppanyol. Bé, de tant en tant els massacra a trets, per fer veure que no els deixa passar.

#8 vila, vila, 13/07/2015 - 18:03

Ministre, que no cal, no necessitem, on el volem el compromís del govern de espanya amb Catalunya, comprometin-se'n amb altres, no cal gràcies.

#7 catala, Catalunya, 13/07/2015 - 17:07

Aquets policies venen a perseguir delictes, no a perseguir els catalans. Ens donen un servei públic que els en d'agrair.