Publicitat
Política · 12 de Març de 2013. 12:41h.

Interior no sap d'on van sortir els esborranys d'El Mundo

El ministre afirma que "no es correspon amb cap document oficial del Cas Palau elaborat per la UDEF"

Interior no sap d'on van sortir els esborranys d'El Mundo

Jorge Fernández Díaz, durant la compareixença

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha comparegut al Congrés per explicar d'on va sortir l'esborrany policial on s'atribuïen comptes a Suïssa a Artur Mas i a membres de la família Pujol Ferrusola. El ministre ha admès que l'esborrany "no es correspon amb cap document oficial del Cas Palau elaborat per la UDEF", a qui s'atribuïa.

Després de la investigació interna que va encarregar, Fernández Díaz ha assegurat que no s'ha pogut esbrinar qui va redactar l'esborrany. "No és possible, de moment", ha afirmat el titular de l'Interior, que ha afegit que tampoc no forma part de cap informe judicialitzat del "cas Palau". Tot i això, ha admès que conté algunes dades que estan sota investigació judicial i altres que no.

Segons ha dit el ministre, l'elaboració d'esborranys és una "pràctica habitual", "si bé és cert que només acaben judicialitzats si els caps validen la realitat d'aquestes informacions i les consideren rellevants per enviar-les al jutge".

En la mateixa compareixença. Jorge Fernández Díaz ha informat que les forces de seguretat de l'Estat tenen obertes 171 investigacions per delictes de corrupció, i que el 66% s'han iniciat durant el govern que presideix Mariano Rajoy. 59 investigacions les porta a terme la Policia Nacional, i 122 la Guàrdia Civil.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 Enric_J_M, Bcn, 12/03/2013 - 17:47

Començant pel periodista que va publicar la notícia, a estirar del fil d'on va sortir el famós informe... i on es trenqui aquest fil (periodista, policia, ministeri...?) premi! A la garjola de pet. Clar que això no passarà... This is sPPain!

#13 joan, manresa, 12/03/2013 - 17:45

tinu.)" lloru" tots si varen sumar.,desde socialistas fins a ICV..,pro clar..,la idea principal ya la varen conseguir.Derrotar al Sr.Mas i que no tingués mayoría.,i amb tot aquets fangar es celebren eleccions ,vergonyós...,Senyors hem de tornar a dir NO,diguem NO.,I proclamem la Nostra Independen

#12 JOAN (Barcelona), Barcelona, 12/03/2013 - 17:45

Es vergonyosa la resposta del Sr Fernandez. Esperem que els responsables del IMMUNDO, Pedro Jota i Eduardo Inda declarin davant d'un Jutge qui els va fer publicar totes les mentides, i res de "llibertat amb càrrecs" aquesta estúpida figura jurídica més propia d'un cretí que d'un jurista.

#11 joan, manresa, 12/03/2013 - 17:40

El Casal,17,35 h.--¡¡¡ Maradedeusenyor....!!!En qualsavol país mitj normalet aquets fets haurían provocat la dimissió de tot un govern...,i aquí...,¡¡ No passe rés...!!!!...Es pot consultar hemerotecas..,Els brams de la Camacho,Cospedal,Montoro i tota la familia del PP....,i per efectes del (cont

#10 Anna, Catalunya, 12/03/2013 - 16:56

doncs perquè mantenim amb diner públic uns serveis d'intel·ligència incomptetents?
(està clar que la intel·ligència brilla per la seva absència)
si no serveixen, que se suprimeixin. Retallem les despeses inútils