Publicitat
Política · 17 de Desembre de 2008. 08:41h.

Interior ordena a mossos anar a actes de Saura

L'ordre indicava que havien de tenir un rang mínim i acudir vestits d'uniforme a la conferència

Interior ordena a mossos anar a actes de Saura

Els Mossos escolten Saura durant la conferència (Imatge:TV3)

La direcció general de la Policia, del Departament d´Interior, va distribuir una ordre a diverses dependències policials en les quals es donava instruccions perquè s'acudís a una conferència que el conseller Joan Saura va pronunciar el passat dijous a l'auditori del Macba, informa La Vanguardia. La conferència s'emmarcava en els actes de balanç dels dos primers anys de la segona legislatura del tripartit.

El diari afegeix que una vintena de comandaments policials van acudir a la conferència, que portava per títol La modernització social i ecològica de Catalunya. Les ordres indicaven que els mossos havien de tenir un rang mínim, acudir vestits d'uniforme i arribar 15 minuts abans de l'inici de l'acte. Els mossos es van veure obligats a portar els uniformes i vestir-se posteriorment en un lloc que no podia ser el recinte on anava a pronunciar-se la conferència.

Fonts policials van explicar a La Vanguardia que l'ordre va causar cert malestar entre les escales de comandament, doncs es va entendre que era un acte polític. El Departament d´Interior va negar els fets i va explicar al diari de Godó que "nosaltres només cursem invitacions. No hem donat mai una ordre com aquesta, no ho fem i no ho farem mai".

Malgrat aquestes explicacions oficials, La Vanguardia assegura que fonts coneixedores de l'afer revelen que les ordres van començar a arribar el matí de l'11 de desembre a diverses dependències policials, principalment als serveis centrals i als despatxos de les diferents regions policials. El remitent de les esmentades instruccions era una de les comissaries generals que depenen de la direcció general de Policia del Departament d'Interior.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#18 CALÍGULA, BCN, 17/12/2008 - 14:38

Además, debían poner cara de interesados al escuchar al tal Saura y aplaudirle en las pausas. Al final, los mandos altos se le tenían que acercar y decirle "Ostia Saura, has estat collonut, que cocu que tens". Garrulandia.

#17 Kropotkin, Vic, 17/12/2008 - 14:19

Esto se solucionaria si existiese un organismo oficial que enviase gente a los actos de propaganda de los nazionanistas. Esta gente podria ser gente en nómina o simplemente subvencionados de entre los miles que hay. Si es que no aprenden nunca...

#16 rafel, lleida, 17/12/2008 - 13:14

esto me recuerda a los estadios de futbol
comunistas, los cuales se veian repletos de militares. de todas formas lo que me preocupa,es que estos señores podian estar mejor en la calle, es decir CURRANDO

#15 joan, manresa, 17/12/2008 - 13:02

El comunisme en el seu punt més clar i dur,u remarca molt be ,no ordena,INVITA.Més clar l'aigua...i despres a pasar llista.I per parlar o comentar només es permet lo que volen sentir.Sr.Saura yan Mossos preperats intelectualment que li donen mil voltes

#14 Desprotegit, Anoia i la Segarra, 17/12/2008 - 12:26

Saura el PITJOR DICTADOR,,millor amb Franco