Publicitat
Política · 22 de Febrer de 2011. 12:06h.

Interior 'passa' de les medalles de la Guàrdia Civil

Els Mossos no van reconèixer com a mèrit les condecoracions d'un agent quan era guàrdia civil

Interior 'passa' de les medalles de la Guàrdia Civil

Saura, en una graduació de Mossos d'Esquadra

El Departament d'Interior, amb Joan Saura com a conseller, no va reconèixer com a mèrit les condecoracions que li havien estat atorgades quan era funcionari de la Guàrdia Civil, segons recull l'informe anual del Síndic de Greuges del 2010.

En aquest sentit, explica que "en ocasió de la participació d’un funcionari del cos de Mossos d’Esquadra en un concurs de provisió de llocs de treball, el Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació no va reconèixer com a mèrit les condecoracions que li havien estat atorgades" quan pertanyia a la Guàrdia Civil.

Per això el Síndic "es va mostrar contrari al fet que la interpretació de la Llei 10/1994, de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra, d’acord amb el reglament de provisió de llocs de treball del mateix cos, exclogués del concepte de mèrit les recompenses i les distincions que no fossin pròpies del cos de Mossos d’Esquadra en els concursos de provisió de llocs de treball".

Més concretament, va recordar al Departament que "quan la persona interessada va accedir al cos de Mossos d’Esquadra provinent de la Guàrdia Civil, mitjançant la participació en la convocatòria d’un concurs oposició, les bases de la mateixa convocatòria ja valoraven les recompenses i les distincions rebudes en el cos de la Guàrdia Civil".

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Pere, CATALONIA IS DIFERENT, 23/02/2011 - 07:52

A JOSEP DE LLEIDA. EN QUIN PAIS VIUS TU? QUE ELS MOSSOS TENE MÉS PRESTIGI QUE LA GUÀRDIA CIVIL? PRENTE UNA GASEOSA PERQUE T'ESPAVILI, NEN...

#11 Francesc, Girona, 22/02/2011 - 16:57

David, suposo que ets advocat i debies perdre els judicis

#10 Miquel, Ebre, 22/02/2011 - 15:53

Vergonyós.

#9 badoc, Girona, 22/02/2011 - 15:22

I molt bé que fan, ja que un dels mèrits (encoberts) de la Guàrdia Civil era putejar als catalans.

#8 josep mj, bcn, 22/02/2011 - 15:12

los mossos es el cuerpo policial en españa mas denunciado x torturas y malos tratos
buena parte d los altos mandos d los mossos provienen d la guardia civil
osea q los que comentan que los mossos son 1 cuerpo d prestigio sobre todo ahora con puig a la cabeza pues no tienen ni p idea, son 1 desastre