Publicitat
Política · 25 de Març de 2009. 20:34h.

Interior tem "grups radicals" a la marxa anti Bolonya

Joan Delort assumeix el comandament de la manifestació en substiució de Rafael Olmos

Interior tem "grups radicals" a la marxa anti Bolonya

Imatge de la manifestació del passat dimecres

La Direcció General de la Policia ha emès un comunicat en el que s'afirma que es tem que "grups radicals i violents" s'infiltrin amb els antiBolonya en la manifestació d'aquest dijous i s'alerta que "es prendran les decisions oportunes". D'altra banda, Rafael Olmos aquesta nit ja no dirigirà als Mossos d'Esquadra a la manifestació, per decisió del conseller Saura. Serà el secretari de Seguretat Pública, Joan Delort, qui assumeixi el comandament polític dels antidisturbis.

"La Direcció General de la Policia no ha rebut fins al moment cap comunicació oficial per part del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) en relació a la manifestació que ha convocat a Barcelona per demà dijous 26 de març, a les vuit del vespre. Es tracta, doncs, d'una manifestació no comunicada i que per tant no compleix tots els requisits que estableix la Llei Orgànica 9/1999 reguladora del Dret de Reunió", afegeix.
 
"Davant d'aquesta situació, els responsables del dispositiu policial seguiran en cada moment el recorregut que vulguin fer els convocants i prendran les decisions oportunes en funció del nombre de manifestants i l'actitud que aquests adoptin durant la marxa. Tot i així, i per raons de seguretat, no es permetrà que els manifestants accedeixin per la Rambla ni entrin a la Plaça Sant Jaume, tal i com ja van anunciar ahir en roda de premsa els dirigents d'aquest sindicat, els quals assumeixen la responsabilitat sobre possibles conseqüències o incidents derivats d'aquesta manifestació", insisteix.
 
També es diu que "tot i que en principi aquesta manifestació està convocada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, la Direcció General de la Policia té constància que hi ha sectors radicals i violents que no tenen res a veure amb el moviment estudiantil i que han mostrat en reiterades ocasions el seu tarannà violent, que s'estan mobilitzant per assistir a la concentració. La Direcció General de la Policia alerta del risc d'aquesta manifestació davant la possibilitat que alguns d'aquests grups radicals s'infiltrin i se sumin a la convocatòria amb l'objectiu de radicalitzar la seva protesta fins al punt d'arribar a un enfrontament directe amb les forces d'ordre públic. En aquest sentit, demana a la ciutadania i als manifestants que lliurement i amb finalitats pacífiques es volen concentrar que evitin col·locar-se  en els punts que puguin esdevenir conflictius al llarg de recorregut. Així mateix , demana als manifestants que adoptin totes les mesures per evitar veure's implicats "en situacions de risc protagonitzades per grups violents".
 
"Pel que fa als professionals de la informació, la Direcció General de la Policia demana que portin una identificació ben visible i que segueixin les indicacions i recomanacions del personal de l'Àrea de Comunicació que hi haurà a la manifestació, així com dels mossos que formen part del dispositiu policial amb l'objectiu d'evitar que es trobin enmig d'incidents", es conclou.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Bossi, Milano, 26/03/2009 - 17:34

Antibolonya = Camorra

#9 Joan, Sant Cugat, 26/03/2009 - 12:31

Estem farts del antibolonya. Volem anar a classe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#8 joan, barcelona, 26/03/2009 - 11:59

sino estic mal informat crec que alguns d´aquets grups radicals sota algun nom semicultural tenen subvencions de l´ ajuntament i la loewe mayol alguna vegada lis ha demostrat la seva simpatia.que pasa ara xoan saura?

#7 Jacinto, Bacelona, 26/03/2009 - 11:35

Esta tarde nos vemos compañeros

#6 Raül, Bcn, 26/03/2009 - 10:07

Els grups radicals s'anomenen "Brigada Mòbil" i formen part del col·lectiu dels Mossos d'Esquadra, cos policial creat per evitar revoltes socials del poble català.