Publicitat
Política · 24 de Setembre de 2009. 08:55h.

Interior va premiar un periodista que fitxa ara l'Oficina Antifrau

Carles Quílez va rebre 25.000 euos per un premi literari

Interior va premiar un periodista que fitxa ara l'Oficina Antifrau

Saura i Quílez, el passat abril

El periodista i escriptor Carles Quílez, que serà nomenat director de l’àrea d’anàlisi de l’Oficina Antifrau de Catalunya, va ser premiat el passat abril amb 25.000 euros pel departament d'Interior, per la seva novel·la La solitud de Patrícia.

Quílez va presentar la obra sota el pseudònim d'Esther Buendia al concurs 'Crims de tinta', el més ben dotat econòmicament en categoria de novel·la negra catalana i que en paraules del conseller Saura té com a objectiu "apropar la cultura i la policia, difondre el paper dels Mossos d'Esquadra, i servir de plataforma per aprofundir en la integració social dels fets policials".

L'obra de Quílez està inspirada en un fet real succeït a la Catalunya Central i en aquest sentit l'autor la definia com "un homenatge al periodisme d'investigació". El jurat va destacar "l'originalitat de l'obra i el notable esforç de documentació per part de l’autor, que ha sabut conjugar amb gràcia i estil  la crònica periodística i la novel·la negra, amb agilitat i versemblança".

Quílez, fins ara cap de l’àrea d’investigació i tribunals de la cadena Ser, dirigirà l’àrea encarregada d’analitzar la informació, que en terminologia policial vindria a ser l’àrea d’intel·ligència de l’Oficina Antifrau. Mesos enrere va presentar una taula rodona coincidint amb la visita a Barcelona de Roberto Saviano, autor del llibre 'Gomorra' i en el punt de mira de la màfia italiana.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Soraya, Tarragona, 24/09/2009 - 17:42

Qué gran nivel periodístico! insinuar, dar a entender... lanzar la piedra y esconder la mano. Os voy a ayudar: tengo entendido que un día el tal Quílez dio la mano a Saura en público! Ohhh. Esto sí que es fuerte eh.
Ps. Un poco de seriedad, por favor.

#4 Perlas, Barcelona, 24/09/2009 - 11:15

Pues investigará para dar cuenta en las tertulias privadas de la oligarquía catalana, no vaya a ser que algún miembro de la familia choricee más que yo

#3 Swan, Girona, 24/09/2009 - 09:57

I la notícia és...?

#2 Kropotkin, Vic, 24/09/2009 - 09:55

Pues va a tener poco trabajo.¿Que analizará si la Oficina no hace nada?Si se quisiera que la Oficina funcionase, se contratarian 20.000 detectives para seguir a parte de los chorizos que pueblan la "sociedad civil" y la politica nazionanista catalana...

#1 Pere, Aqui, 24/09/2009 - 09:47

Juan Palomo, yo me lo guiso, yo me lo como... I a sobre, ni ho disimulen!!!