Publicitat
Política · 24 de Maig de 2022. 16:26h.

Intervenció va advertir Borràs contra els contractes a dit

Un funcionari assegura que li deia a qui adjudicar-los

Intervenció va advertir Borràs contra els contractes a dit

Un administratiu de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) investigat en la causa contra la presidenta del Parlament, Laura Borràs, per les presumptes adjudicacions a dit a un amic mentre era directora de la Institució, ha aportat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) un informe de la Intervenció de la Generalitat en el qual s'advertia a Borràs que la ILC estava abusant de la figura dels contractes menors, que són els que s'adjudiquen a dit.

El funcionari, que exercia les funcions de responsable de gestió administrativa de la ILC perquè la cap estava de baixa, s'ha exculpat i ha assenyalat l'ara presidenta del Parlament com l'única responsable de la contractació a l'organisme. Ha dit que ella era qui decidia a qui es contractava i com.

En aquest sentit ha explicat que Borràs li enviava els pressupostos de diverses empreses per a cada contracte i després li deia a qui li havia d'adjudicar el contracte, que normalment era el d'import més baix, però ha afirmat que desconeixia que totes les ofertes procedien d'Isaías Herrero, encara que estiguessin camuflades perquè procedien de diverses empreses o cooperatives de facturació.

També ha assegurat que el febrer del 2018, quan Laura Borràs ja havia deixat l'organisme per ser diputada de Junts al Parlament, va enviar-li un missatge de veu demanant-li que el proper cop que els Mossos d'Esquadra anessin a l'entitat per investigar els contractes sospitosos ell l'avisés i ell liva respondre que aixó ho faria.

Però aquí no va quedar la cosa, ja que el juny següent, quan Borràs ja era consellera de Cultura, va tornar a enviar un missatge de veu a l'administratiu preguntant-li com estava la tramitació d'una factura impagada a Herrero. En aquesta ocasió, l'administratiu, segons ha assegurat, no li va respondre.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#9 Charly, Barcelona, 25/05/2022 - 13:04

Por eso ha sido promocionada, por nuestras más altas autoridades, a presidenta del Parlament, con más de 150.000 euros al año.
Luego algunos dicen que no som els millors.

#8 no soy nadie, barcelona, 25/05/2022 - 09:01

no le pasaraaa nadaaaaaa, (me repito)

#7 Chris, Lleida (RIP Cataluña), 24/05/2022 - 19:58

Una Amber Heard nostrada

Ninguna simpatía por ella

#6 Jordi Bonastre Thió, Barcelona, 24/05/2022 - 19:13

Boye tindrà molta feina. El cercle sobre Laura Borràs es va apretant.

#5 Leonor, Figueres, 24/05/2022 - 18:29

A por ella !!!!!!