Publicitat

JxCat, ERC i el PSC rebutgen rebaixar el sou del Govern un 14%

Intocables

Junts per Catalunya, Esquerra i el PSC han impedit que el Parlament insti Govern a reduir en tres mesos un 14% les retribucions dels consellers i alts càrrecs per tal de "revertir les retallades i les conseqüències de la crisi sanitària causada per la pandèmia".

Aquest era un dels punts de la moció que havia presentat la CUP i que s'ha debatut en el ple d'aquest dijous.  La diputada de la CUP, Natàlia Sànchez, ha defensat la reducció dels sous del Govern i alts càrrecs, ja que per a ella són "propostes de mínims per revertir el blindatge de privilegis a través de la classe política".

La proposta ha rebut els vots a favor dels cupaires, els comuns, Ciutadans i el PP, però no ha tirat endavant pels vots en contra dels partits que donen suport al Govern. També s'hi han oposat els socialistes, que a través de la diputada Alícia Romero ha al·legat que "va costar molt que els polítics cobressin i que la classe obrera i treballadora es pogués dedicar a la política i que no ho fessin només els rics, defensant els seus interessos".

El diputat de JxCat, Josep Maria Forné, en canvi, ha defensat que "les responsabilitats també han de tenir cert reconeixement salarial". El republicà Jordi Orobitg ha mantingut un argument similar i ha dit que "cal tenir una retribució digna que li permeti el polític desenvolupar la seva tasca de representació pública".

 

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#24 Eduardo González Palomar, Manlleu, 04/12/2020 - 15:36

Juraría que los “patriotas” independentistas del Govern de Cataluña tienen más refuerzos en los bolsillos de sus vestimentas que en rodillas, codos y culeras.

#23 JOSEP EL AVI DE CARDEDEU .., ES TONTO QUI ELS VOTI, 04/12/2020 - 14:37

TOT PER LA PASTA , Estos els importa una merda que moltes familias o pasin molt malament pateixin . No rebin ajudes economicas . MENTRES A ELLOS NO SE LES TOQUE NI UN EURO .Que poguin cobrar DIETAS QUE NO TINDRIEN QUE COBRAR .La gent despres de esto NO TINDRIEN QUE ANAR A VOTAR QUE PUJI LA ABSTENCIÓ .NO ANEU A VOTAR ..NO FEU EL TONTO

#22 Sergi Sergio, Barcelona, 04/12/2020 - 13:44

Rebaixarse el sou??? Pero que diu??? Deixar de cobrar les dietes??? Peo que diu??? Aqui estem per omplir-nos les butxaques al maxim que podem, el mes d'abril ens el hem pujat i l'abril que ve ens els tornarem a pujar i aqui vostes a pagar i a callar.

#21 Flanagan, Tabarnia City, 04/12/2020 - 13:40

Mirad indepas como dan ejemplo ante la mayor crisis que hemos vivido,a disfrutar de lo votado.

#20 El Pirulí de La Habana, Els Quinze, El Guinardó, 04/12/2020 - 12:58

La seva lluita pel Poble Català exigeix una compensació més gran.
Com que rebaixar-se el sou un 15%!
Un increment del 15%!
Són els Pares i Mares de la Pàtria!
Ells no són treballadors acomidats, ERTES o amb sous de morir-se de gana. Colons nyordos, morralla, en resum.
Visca la NASA catalana i el director de l'Oficina per a la Reforma Hor