Publicitat
Política · 19 de Gener de 2009. 18:38h.

Israel culpa Saura

L'ambaixador troba "inconcebible" la seva presència a la manifestació

Israel culpa Saura

Joan Saura, amb Imma Mayol i Àngel Colom a la manifestació

Raphael Schutz, ambaixador d'Israel a Espanya, ha fet arribar una "carta oberta" al president de la Generalitat, José Montilla, mostrant la seva preocupació arran dels esdeveniments antisemites i anti-israelians que han tingut lloc a Catalunya darrerament. L'ambaixador també ha criticat Joan Saura, considerant que la seva participació a la manifestació és "inconcebible".

A la carta, enviada en català, s'assegura que "ens adrecem a vostè mitjançant aquesta carta oberta per expressar la preocupació de l’Ambaixada d’Israel arran dels esdeveniments antisemites i anti-israelians que han tingut lloc a Catalunya darrerament. Destacades personalitats polítiques dels partits que composen el tripartit que forma el Govern, han participat o donat suport a la manifestació anti-israeliana del passat dia 10 de gener a Barcelona o a les successives i similars que han tingut lloc a Tarragona, Girona i altres ciutats catalanes. A totes elles s’ha difamat l’estat d’Israel, criminalitzant-lo. Els lemes i les consignes d’aquestes manifestacions res no tenen a veure amb la pau, el seu únic objectiu i contingut va ésser el d’atacar Israel. La presència d’encaputxats i d’una pistola qüestionen el seu caràcter pacífic".

"La participació de Joan Saura, Conseller d’Interior, persona responsable de la llei i l’ordre a Catalunya, a la manifestació de Barcelona, on es va cridar a favor de Hamàs (organització terrorista segons la Unió Europea), es varen cremar banderes d’Israel, es demanava el boicot a Israel i es varen distribuir pamflets on es criminalitzava les persones que públicament parlen a favor d’Israel, és inconcebible i preocupant", s'afegeix.

També s'afirma que "la participació del senyor Saura i el silenci dels responsables polítics de Catalunya, davant d’aquesta espiral d’atacs i desqualificacions contra l’estat d’Israel, considerem que generen l’ambient propici que va fer possible l’atac i les pintades a una de les sinagogues barcelonines (tal com va succeir el dia 11 de gener). O també que determinats sectors de la societat es permetin intimidar o coaccionar a aquells que expressen lliurement posicions properes a Israel". "El Govern va modificar de manera unilateral la naturalesa oberta i pública d’un dels actes de Memòria de l’Holocaust. El fet que alguns líders polítics vinculin els actes de Memòria de l’Holocaust amb el conflicte entre Israel i Hamàs és moralment deplorable. Aquests fets han portat a la comunitat jueva de Catalunya a cancel·lar, com a protesta, la seva participació activa en els actes organitzats pel Govern amb motiu del Dia Internacional de la Memòria de l’Holocaust", s'explica.

L'ambaixador també s'ha mostrat preocupat per "la comunitat jueva i per la seva seguretat a Barcelona i a Catalunya". "Sr. President, esperem de vostè i del seu Govern que condemni de manera clara, contundent i inequívoca aquests actes violents, que garanteixi la seguretat de les comunitats jueves de Catalunya i que prengui mesures contra aquesta tendència totalitària que nega, mitjançant amenaces i violència, el dret a la paraula als ciutadans de Catalunya pel sol fet de donar suport a Israel", es conclou.

Publicitat
Publicitat

41 Comentaris

Publicitat
#41 NÙRIA, BarcelonaJo, 20/01/2009 - 11:54

Jo el trobo inconcebible en el Govern ,més tonto que Moratinos !

#40 RASCA, CASTELLDEFELS-ESPAÑA, 20/01/2009 - 10:45

SAURA ERES EL MEJOR NO LES HAGAS CASO A ESTA CHUSMA TIENES TODO MI APOYO .


ISRAEL = ESTADO TERRORISTA

#39 Ben, Reus, 20/01/2009 - 09:32

Saura no representa Catalunya. Només representa els quatre gats (i gates) que el voten. Inepte com és, és capaç d'embrutar la imatge dels catalans perquè confon Catalunya amb ell (el mateix que tant criticava de CDC). Endavant Israel. I visca Catalunya.

#38 Julio, Barcelona, 20/01/2009 - 09:05

Datos para los valientes Catalanes. Israel es bastante más pequeña que Catalunya y está rodeada por, Libano, Siria, Jordania y Egipto, muy cerca están Irán e Irak.

#37 ICV al govern INCONCEBIBLE Millor els del PP, Igualada, 20/01/2009 - 07:44

Saura-Mallol una perella perfecte 100x100 ineptes perdedors, disposats a fotre tots els catalans. INCONCEBIBLE. Com pot ser que estiguin al govern? Jo pensava que els que guanyaven, manaven, pero vec que no es aixi. I despres et diuen que vagis a votar