Política · 30 de Juny de 2010. 21:34h.

Itziar González, un testimoni clau

L'exregidora de Ciutat Vella va denunciar pressions de Bragado

Itziar González, un testimoni clau

L'exregidora de Ciutat Vella a l'Ajuntament de Barcelona, Itziar González, esperant a la porta del despatx de la jutgessa per declarar pel cas de l'hotel del Palau, mentre conversa amb Jaume Asens, advocat dels veïns (foto: ACN / Rafa Garrido)

Tot i que l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha declarat aquest dimecres que no ha sentit l'exregidora de Ciutat Vella Itziar González dir que va ser pressionada, l'advocat dels veïns del districte va dir aquest dilluns que González va declarar davant la jutgessa que porta el cas que va ser pressionada per Ramon García-Bragado i per l'ex primer tinent d'alcalde, Carles Martí.

Itziar González va declarar aquest dilluns a la tarda davant la jutgessa que instrueix el cas de l'hotel del Palau de la Música, i va reconèixer, segons l'advocat dels veïns del districte, Jaume Asens, haver rebut fortes pressions dels aleshores primer i quart tinents d'alcalde, Carles Martí i Ramón García-Bragado, així com també del mateix Fèlix Millet. A més, segons Asens, González va admetre que aquest enfrontament és una de les raons per les que va deixar el seu càrrec de regidora. 

González va parlar dels correus electrònics que rebia amb pressions i intents perquè ella acceptés el projecte de l'hotel, i va descriure com se sentia vigilada per Millet i alguns membres del mateix govern municipal del què ella era regidora. Va dir haver estat segura que darrere de l'hotel hi havia interessos particulars més enllà del benefici públic.

A més, González va aportar nombrosa documentació –sobretot e-mails- que va dir que li enviaven. L'advocat va explicar que eren moltes cartes "de referència" i correus electrònics, molts d'ells rebotats des de l'àrea d'urbanisme que ostenta el quart tinent d'alcalde, Ramon García-Bragado.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Barcino, Barcelona, 01/07/2010 - 11:27

I l'hotel que s'ha de construir al 22 i 24 de La Rambla. Per què no rasquem una mica. Sorpresa, sorpresa!

#2 rafa, bcn, 01/07/2010 - 10:54

Sincerament, no la coneixia gaire durant el seu mandat. Me n'he donat compte després de com se l'estimaven les AAVV i altres associacions. Evidentment la van defenestrar. Quan es tornaran a fer hotels a Ciuta Vella?

#1 lola, ciutat vella, 01/07/2010 - 09:24

Aquesta dona ha estat LA MILLOR REGIDORA que ha tingut mai aquest districte i ha lluitat pel barri i pels seus veïns