Política · 19 de Novembre de 2013. 09:41h.

IU acusa l'independentisme de créixer "amb discursos fal·laços"

Cayo Lara creu que Mas "s'ha amagat darrere de la bandera per ocultar les seves vergonyes"

IU acusa l'independentisme de créixer "amb discursos fal·laços"

Cayo Lara

El coordinador federal de Izquierda Unida, Cayo Lara, ha manifestat que "a Catalunya, l'independentisme ha crescut amb discursos fal·laços i fàcils com el d''Espanya ens roba', i això no és veritat".

El líder d'IU, en una entrevista a El matí a Catalunya Ràdio, ha retret al president de la Generalitat, Artur Mas, que "s'ha amagat darrere de la bandera per ocultar les seves vergonyes de gestió de Govern".

Lara, d'altra banda, ha rebutjat la pregunta proposada per EUiA perquè "no la considero pertinent". "El poble català té dret a opinar i a decidir, però abans cal un debat clar i obert, i nosaltres proposem el federalisme", ha afegit.

"Estic convençut  ha dit- que la majoria de catalans votaria a favor de l'estat federal que proposa IU". Tot i això, creu que la pregunta ha d'incloure "aquells que siguin autonomistes com a tals, els que siguem federalistes o els que siguin independentistes" perqupe "si no la pregunta tindrà trampa, serà tramposa".

Finalment, Cayo Lara també ha dit que "no comparteixo la idea" proposada pel líder d'ERC d'aturar l'economia catalana durant una setmana perquè "el problema se soluciona dialogant, no fent vaga".

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#14 FGR, Barcelona, Espanya, 19/11/2013 - 18:40

Avís a navegants: Els propers passatgers que agafaran un bot salvavides i es baixaran del vaixell que anava a Ítaca: ICV-Els Verds

#13 joan, manresa, 19/11/2013 - 16:20

El Casal obre la seva paradeta desde Morolandina.--¿ Discursos-fal-laços?jejeje..,permetins qué ens pertim de riure...,vostés que son tan o més centralistas que el PP i el PSOE.,pro clar tampoc es res de nou.Estan anclats encare 100 anys enrera.Van fen el saltimbanqui,pro no enganyarán a ningú.

#12 Jordi Romaguera, L´Hospitalet de Llobregat, 19/11/2013 - 16:17

No entenc que té a veure el President Mas aquí. Si Espanya ens roba és culpa dels lladres no culpa dels seus destinataris. Quan paguin el que deu aleshores en podrem parlar d´una altra manera. Ara han perdut tota credibilitat. Els morosos han de pagar. I si no, nosaltres marxar. Això és tot.

#11 BEJOTA, BCN, 19/11/2013 - 16:09

Rosell: "No veig que la independència fos bona per als catalans"
El president de la CEOE descarta la secessió de Catalunya i adverteix que qualsevol consulta ha d'ajustar-se a la legalitat. "Tenim la legalitat que tenim, hem d'actuar amb aquesta, no podem saltar-nos-la", insisteix.

#11.1 Guinardo, Bcn, 19/11/2013 - 16:14

Vaja quina novetat, un vividor de la dependencia diu que la independència serà dolenta?.tenen taaanta credibilitat...

#10 Bernat, Barcelona Neta i Catalana, 19/11/2013 - 14:48

Els espanyols tant de dretes com d'esquerres, sou ultranacionalistes. Slobodan Milosevic, era el cap del partit comunista serbi, i en Cayo Lara, podria ser el seu homoleg espanyol. Fàstic em foteu tots plegats.