Política · 21 de Juny de 2022. 11:20h.

Ja no critiquen l'Exèrcit

Indepes no rebutgen ara l'ajuda de l'UME amb els incendis

Ja no critiquen l'Exèrcit

La Unitat Militar d'Emergències (UME) ha desplegat efectius durant la darrera setmana a Catalunya per ajudar els bombers en l'extinció i control dels múltiples incendis que pateix el territori. El diputat de Junts per Catalunya Salvador Vergés ha estat l'únic que ha criticat l'ajuda afirmant que està "trist de veure que l'Estat que ens espolia ens envia un exèrcit que no caldria si poguéssim permetre'ns els mitjans adequats".

Tanmateix, durant la pandèmia, l'Exèrcit va ser criticat per diversos líders polítics i presentadors de TV3 que refusaven ajuda. El presentador de l'Està Passant de TV3, Toni Soler, va mostrar a les xarxes socials el seu malestar per la presència de l'Exèrcit a Catalunya amb motiu de la crisi del coronavirus. A Soler, que és de Badalona, no li va agradar que els militars desinfectessin el mercat de la Salut de la ciutat i ho va expressar amb un "foteu el camp" escrit en majúscules.

El mateix Toni Soler, anteriorment, el juny de 2019, va assegurar que l'Exèrcit aprofitava l'incendi de la Ribera d'Ebre "per fer espanyolisme". Ho va manifestar en un tuit on criticava les paraules del llavors conseller de l'Interior, Miquel Buch, sobre la participació de l'UME en l'extinció del foc.

El març de 2020 la consellera de Salut, Alba Vergés, va rebutjar demanar ajuda a l'Exèrcit espanyol per muntar un hospital de campanya davant la possibilitat que el sistema sanitari català col·lapses per l'augment de casos de coronavirus que preveien les autoritats. "No es tracta de demanar rescat a no sé quin exèrcit", va dir.

Aquell mateix mes, Buch, va afirmar que desplegar l'Exèrcit a Catalunya és fer-ne "un gra massa" i que era "del tot innecessari". "A Catalunya no ens cal", va insistir. "La solució no és una estratègia militar ni policial", va afegir.

La llavors portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, també va descartar l'agost de 2020 l'ajuda de l'Exèrcit perquè "tenim un sistema propi". "S'han multiplicat els efectius de rastreig des del Govern de Catalunya", va assenyalar. Tot i això, posteriorment, va dir que "si es dona la situació que Catalunya ho necessita, ho demanarem".

L'expresident de la Generalitat Quim Torra, quan encara ocupava el càrrec, va ser un altre dels membres del Govern que va refusar l'ajuda de l'Exèrcit el març de 2020. "Si l'Exèrcit vol venir a Catalunya i ens vol ajudar, que es planti a la pista de l'aeroport i eviti que aterrin els avions", va manifestar.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#10 LoisA, Tabarnia , 21/06/2022 - 21:50

Señor Rius. Necesitamos otro enfoque. Esto es,poner el acento en la colaboración, solidaridad bidireccional. Que los bombers son muy competentes pero a veces la magnitud del incendio obliga a aceptar la colaboración para acabar cuanto antes con el incendio.

#9 Joan, Barcelona, 21/06/2022 - 15:58

El miserable te Toni soler que se ha hecho millonario a base de vender odio, ese ha sido su negocio, se monta una productora para estar únicamente al servicio de la generalitat, porque las allá no vende nada, todo dinero público que le da la generalitat para que haga lo que quiere la generalitat, vender odio contra españa y los españoles.

#8 Pan con tomate y jamón ibérico, II*II Seguim fent el ridícul.., 21/06/2022 - 13:58

Padecen complejo de inferioridad e infantilismo grave, escupen veneno y además hacen el ridículo... Vean el caso del Barça, está en la ruina, no ganan ni a las chapas, pero dicen que el Madrid con XIV copas de Europa no juega a nada... Siempre mirando a Madrid y rabiando... digo yo que Florentino y Ayuso algo tendrán que ver...

#7 Conxita de Riudecols, Riudecols, 21/06/2022 - 13:54

El dia que al Rei de la Ratafia se li cremi la masia on té el seu retir daurat igual canvia d'opinió.

#6 A.Bcn, Barcelona, 21/06/2022 - 13:01

Es imposible entender de qué manera esta tierra de patanes corruptos y serviles fue en algún momento modelo de laboriosidad y seriedad.