Publicitat
Política · 13 de Febrer de 2020. 18:48h.

Ja no diuen “ho tornarem a fer”

Cuixart demana l'amnistia

Ja no diuen “ho tornarem a fer”

El president d'Òmnium Cultural Jordi Cuixart, que manifestar davant del Tribunal Suprem en el judici al procés que "ho tornarem a fer", només ha fet referència a "l'amnistia" i "la llibertat" durant la trobada que ha tingut aquest dijous amb els treballadors de la seva empresa. Cuixart s'ha adreçat als seus treballadors durant el permís que li va concedir la presó de Lledoners amb l'aplicació de l'article 100.2 del Reglament Penitenciari.

"Ara a la tarda aniré a fer el voluntariat i a la nit tornaré a la presó. I a seguir lluitant per tirar endavant l'empresa i treballant també per la llibertat, per l'amnistia i tothom cap a dins a fer màquines" ha dit Cuixart als treballadors. La referència a "l'amnistia" contrasta amb la frase "ho tornarem a fer" que va pronunciar davant el Tribunal Suprem el passat mes de juny i que dóna nom al llibre que ell mateix va publicar.

La intervenció de Cuixart davant el tribunal que jutjava els dirigents independentistes presos pels fets del procés va destacar per la crida que va fer a una "mobilització permanent" i per l'afirmació que "tornaria a fer" tot el que va fer la tardor del 2017.

Òmnium Cultural, entitat presidida per Jordi Cuixart, ha iniciat una campanya anomenada "Amnistia Ara!" que pretén que la societat catalana pressioni la classe política a treballar en favor de l'amnistia com a part de la resolució política.

piulada22.jpg

L'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez, també es va limitar a reclamar "l'amnistia" el passat mes de gener a través d'una piulada, coincidint amb un permís de 48 hores que la Junta del centre penitenciari de Lledoners li va concedir. Sánchez, que va ser gravat per les càmeres aixecant el dit polze mentre abandonava la presó de Lledoners, va assegurar que "només l'amnistia ens retornarà la llibertat" en la piulada.

"Començo el primer permís de 2 dies per estar amb la família. Un permís no és la llibertat, és un parèntesi de 48 hores després de 19.944 hores de presó. Només l'amnistia ens retornarà la llibertat. Gràcies per tot el vostre suport i respecte! Seguim forts, sense defallir!" va escriure.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 Alejandro, Villadecans, 14/02/2020 - 08:15

Pues claro que los anmistien, pero despues de que pidan perdon y reconozcan publicamente que engañaron a 2 millones para enriquecerse impunemente

#4.1 Llaç groc, La Floresta, 14/02/2020 - 10:07

A este no le votó nadie, no se presentó . Pero es presidente de una entidad con más de 140.000 socios

#3 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 13/02/2020 - 21:29

Lástima que este, como Ciniqueras, no se coma la pena íntegra. El mundo está mejor sin fanáticos.

#2 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 13/02/2020 - 21:06

Heu vist com ha estat rebut el Cuixart pels seus ?

Semblava Alice Cooper entrant triomfalment a Jerusalem

#1 Pan con tomate y jamón Ibérico, La peste amarilla daña el cerebro, 13/02/2020 - 19:37

"Els presos rebaixen el to..."

¡Toma claro...! es que el trullo es relajante... y el traslado al Salto del Negro una posibilidad...