Publicitat
Política · 18 de Maig de 2021. 09:36h.

Ja no parlen de DUI

"Un procés de negociació amb l'Estat és la via més directa”

Ja no parlen de DUI

El document de l’acord de Govern entre ERC i JxCat no parla en cap moment d’unilateralitat per aconseguir la independència i sí que insisteix en conceptes ja tradicionals com ara “embat democràtic”, “mesa de negociació”, “referèndum acordat” o “acció internacional”.

"Un procés de negociació amb l'Estat és probablement la via més directa i homologable als estàndards democràtics internacionals per afrontar i resoldre el conflicte polític entre Catalunya i l'Estat i acabar també amb la repressió i persecució política de l'independentisme. Al nostre entendre, el millor dels instruments per a la resolució del conflicte, és un referèndum d'autodeterminació acordat amb l'Estat", s'indica.

"Assumim la necessitat de la confrontació democràtica amb l'Estat per forçar-lo a una resolució del conflicte, especialment si es confirmen les limitades possibilitats d'èxit del procés de negociació", afegeix.

"ERC aposta per seguir explorant al màxim la Mesa de Diàleg com a expressió de la negociació amb l'Estat, amb la finalitat de construir una solució política i democràtica a un conflicte que és polític i democràtic i es compromet a no dilatar la taula innecessàriament", indica.

"Per la seva banda, Junts per Catalunya, assumeix donar una oportunitat a aquest espai perquè esdevingui un punt real de negociació. L'escepticisme i els dubtes de JxCat sobre els resultats de la Taula de Diàleg no seran un impediment per treballar i participar lleialment en el procés de diàleg i negociació amb el govern espanyol", afegeix.

"Un dels objectius de l'independentisme és poder sumar més suports i més força. Això ens ha de permetre treballar per generar les condicions guanyadores en el marc d'aquesta legislatura per plantejar un nou embat democràtic de confrontació cívica i pacífica", explica.

"En la mateixa lògica i de manera preferent i discreta de l'espai de coordinació, consens i direcció estratègics col·legiada estudiarà i impulsarà una acció internacional orientada a sol·licitar, arribat el cas, la intervenció dels organismes europeus per arribar a un referèndum acordat i vinculant", es remarca.

"La forma, el calendari i les accions d'aquest embat d'acordar de forma consensuada en el marc de l'espai de coordinació, consens i direcció estratègica", conclou.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#17 Blas Mayor, Barcelona, 18/05/2021 - 19:00

Juas, juas, #11.1


¿Tú cree que cuando Catalunya haya conseguido democráticamente tener un estado propio, si el Valle de Arán desea independizarse pacífica y democráticamente va a mandar los Mossos a apalear a los araneses y a encarcelar a sus líderes democráticos? No hombre, no. La civilización es otra cosa y todavía tú no te has enterado

#17.2 Juas Juas Juas, Consejos vendo.., 18/05/2021 - 20:30

¿Cómo van a ir a ningún lado si están recogiendo calcetines y pasando la aspiradora en Guatelú?
¡Juas juas juas!

#17.3 Joan, Terrassa, 18/05/2021 - 20:31

?? Jo soc català i a mi ningú em va apallisar l' 1 d'octubre.

#16 Miquel, Cubelles, 18/05/2021 - 14:11

Ahora hablan de chiringuitos.

#15 Santi F., BCN, 18/05/2021 - 13:56

Blah... Blah... Blah... Blah... Blah... Blah... Blah... Blah... Blah... Blah... Blah... Blah... Blah... Blah... Blah... Blah... Blah... Blah... Blah... Blah... Blah... Blah... Blah... Blah... Blah... Blah... Blah... Blah... Blah... Blah... Blah... Blah... Blah... Blah... Blah... Blah... Blah... Blah... Blah... Blah... Blah... Blah...

#14 C, Vilassar de Mar, 18/05/2021 - 13:15

El document està super bé. Amb aquesta concreció, si els seus votants no es donen compte, poden tirar uns mesos més.

#13 bejota, bcn, 18/05/2021 - 12:56

"El vot de Lleida val gairebé dues vegades i mitja que a Santa Coloma de Gramenet"N.B. TENÉIS UN 26% DEL CENSO (UNA PERSONA UN VOTO)EN LAS "PLEBISCITARIAS" DEL 14-F.Otto Von Bismarck : "España es el pais más fuerte del mundo: los españoles llevan siglos intentado destruirlo y no lo han conseguido".CON ESTOS DATOS , MEJOR QUE DEJEIS DE MOLESTA